Dragan Đilas
Tanjug
Dragan Đilas

Tanjug

Dragan Đilas, Foto: Tanjug

Ogromno poštovanje koje je francuski predsednik Emanuel Makron ukazao Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću razbesnelo je Dragana Đilasa, lidera SSP-a, te je opozicionar otišao toliko daleko i izjavio „da Zapadna Evropa i Amerika već devet godina direktno daju podršku Aleksandru Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju“.

Izjava opozicionara juče je izazvala buru reakcija, a potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je poručio da je „žuti tajkun Dragan Đilas poslednji koji ima pravo da govori o uvođenju neofašizma u Srbiji“.

Vladimir Orlić

Tanjug

Vladimir Orlić, Foto: Tanjug

- On je taj koji je na velika vrata uveo klasične fašističke metode na političku scenu u našoj zemlji, niko drugi. Njegove su horde razbijale vrata RTS-a, prebijale novinare, premlaćivale narodne poslanike na ulazu u Narodnu skupštinu, a u samu Skupštinu provaljivale i gađale upaljenim bakljama u nameri da je zapale. Đilasova malobrojna rulja danas imitira hitlerovske SA odrede i njihove metode „rada“, nikome drugom ništa slično ne pada na pamet - izjavio je Orlić.

Reći da Srbija živi u neofašističkom poretku može samo neprijatelj Srba i Srbije. A Dragan Đilas to jeste, poručio je juče Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista.

Vma, gama kamera,Aleksandar Vulin

privatna arhiva

,Aleksandar Vulin, Foto: privatna arhiva

- Ozbiljni ljudi pojam fašizam pominju vrlo retko i sa dobrim povodom da ne bi vređali milione žrtava fašizma. Đilas o tome ne razmišlja, niti ga je briga koga će povrediti, a posebno koliko njegova pakost košta Srbiju. Nema tih ukradenih miliona koji će izlečiti komplekse koje Đilas ima kada se poredi sa Vučićem i nema te gadosti koju Đilas neće učiniti ako misli da će ga to približiti vlasti - kazao je Vulin.

I Jeremić kao Kalimero

Čini se da je i Vuku Jeremiću teško pala Vučićeva poseta Francuskoj i susret koji je imao sa predsednikom Emanuelom Makronom, te je i on izneo brojne lažne optužbe na račun šefa srpske države. Na Jeremićeve napade reagovali su brojni naprednjaci, a jedan od njih bio je i narodni poslanik Milenko Jovanov.

- Nije lako Jeremiću... Juče dizao ustanak, pa otišao kući kad mu se skinuo providni lak sa noktiju i nestalo vlažnih maramica, a danas, ceo dan gledao Vučića na televiziji, pa pukao od ljubomore. To rida, to se baca po podu, to histeriše, viče: „Hoću i ja ovako!“. Izdrži, legendo! - napisao je Jovanov na Tviteru.

Pročitajte još: