Ljiljana Smajlović
printskrin
Ljiljana Smajlović

printskrin

Ljiljana Smajlović, Foto: printskrin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na optužbe doktora Zorana Radovanovića da se broj preminulih od korone lažira. Vučić smatra da je licemeran stav ovog epidemiologa koji kritikuje Krizni štab, a neće da preuzme rukovođenje tim telom, zastrašujuće neodgovoran.

Ovim povodom oglasila se i novinarka Ljiljana Smajlović i osudila stav doktora Radovanovića ocenjujući da su ovi protesti upereni prodiv vlasti. 

- Dok ovi kažu "Ne smemo da dozvolimo da Vučić proda Kosovo", ovi drugi kažu "Laže vlast. Lagali su nas oko korone, izveli su nas na izbore pod lažnim informacijama da smo koronu suzbili". To meni smeta. Mislim da se sada pokazuje svo licemerstvo i te teze - rekla je Ljiljana Smajlovi u emisiji "Lični stav".

Pročitajte:

Ova novinarka je podsetila da u celom svetu skače broj zaraženih virusom, a da "u tom celom svetu Vučić na vlasti, niti je bila utakmica i nisi bili izbori". Istakla je da jo smeta što se stalno govori kako se ne veruje Kriznom štabu.

- Imamo situaciju da se i u drugim zemljama lekari ne znaju šta se dešava, da menjaju uputstva, najveći stručnjaci se raspravljaju da li maske treba nositi. To povezujem sa činjenicom da sada, kada su ovi protesti, nema eksperata tobožne ostrašćenosti, gde je doktor Rdaovanović, da nam objasni da li se širi korona samo na izborima ili se širi i na protestima. Zašto sada "ne grme sa ovih televizija koje su slale poruke da nas Krizni štab laže, da su hteli da nas ubiju izborima i da ne bronu o našem zdravlju, te da su sada neodgovorni - rekla je Smajlović.

Ona je istakla da se sada niko ne brine što se protesti dešavaju i da opozicija iskorišćava koronu u svojoj borbi protiv vlasti.

- I to sa uspehom. Svako će da ima simpatiju prema tome. Pa i ja sam se zgranula kada sam čula da se ponovo govori o policijskom satu. Sada govore da je juče rečeno nešto drugo, ali u celom svetu lekari svaki dan pričaju nešto drugo. Sada je 1.300 aučnika reklo da se ne prenosi vazduhom, prenosi se aerosolom, svugde je dakle ista situacija. Neće biti da u Srbiji lažu oko korone. Mi imamo rad dva narativa, gde ovaj jedan Nogin kaže da korona ne postoji, da se to radi da bi nam doveli migrante, a ova druga kaže da je korona vrlo opasna i da su nam ugrozili živote... Sada odjednom korona ne ugrožava živote, marširaju ulicama i vičemo. Svi eksperti govore da ako glasno vičemo da se kapljica mnogo više širi - rekla je Ljiljana Smajlović.

Opozicija preuzela narativ Srđana Noga

Smajlović se dotakla i teme opozicije istakavši da je tzv. demokratska opozicija preuzela narativ Srđana Noga.

- Nogo je nosio ona vešala po Terazijama. Mediji su o tome pisali, pa je Boško Obradović bio prisiljen da ga izbaci iz pokreta. Posle su pričali da Nogo radi za vlast, ali toga će uvek biti. Opoziciji kada se ne sviđa šta neko radi, oni kažu radi za vlast. Demonstranti govore sada da korona ne postoji, da hoće da nas čipuju i vakcinišu.To su ljudi koji su prihvatili ono što smo do sada slušali od Srđana Noga. Postoji čitava jedna gomila ljudi, pre svega mladih, koja je poverovala u priču, ne samo Noga, već i ostalih lidera opozicije  - kaže Smajlović.

 

Preporučujemo: