Ljiljana Jakšić za "Alo!" evocirala uspomene o susretu sa sadašnjim predsednikom Amerike

Alo!/D.Rakočević | vesti 2021-01-22 18:15:33 2021-01-22 18:15:33

Glumica Ljiljana Jakšić poznatija kao Salveta može da se pohvali činjenicom da je jedina Srpkinja koja je plesala sa novim predsednikom Amerike Džozefom Bajdenom.

printskrin pink

Naime, 2016. godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je tada američkog potpredsednika u svom kabinetu, a nakon službenih sastanaka, pokazao mu je najčuveniju četvrt u Beogradu - Skadarliju.

Upravo tu, Ljiljana je imala priliku da upozna Bajdena s kojim je razmenila nekoliko rečenica, a onda mu poželela toplu dobrodošlicu stihovima koje inače recituje u najpoznatijem delu Beograda. Nakon toga, njih dvoje su zaplesali uz pesmu Zvonka Bogdana - „Kraj jezera“.

Ljiljana te 2016. godine nije ni slutila da će jednog dana moći da ispriča svojoj sedmogodišnjoj ćerkici da je njihala kukovima sa predsednikom Amerike.

- Sada je sve viralno, tako da sam sigurna da će ona to sama videti, ako ne bude, reći ću joj - rekla je Ljiljana za „Alo!“ na početku razgovora i prisetila se susreta sa Bajdenom.

- Iskrena da budem, samo sam radila svoj posao, jer je to nešto što najviše volim i zauvek će mi ostati u sećanju sve lepo iz Skadarlije, pa i taj susret sa sadašnjim predsednikom Amerike. Pozdravila sam ga kao i sve druge drage ljude koji dolaze u naš lepi Beograd i Skadarliju - kaže glumica i dodaje:

- Moram priznati da nisam ispratila ceremoniju inauguracije, ali verujem da je bilo lepo. Što se tiče moje poruke Bajdenu, mogu da kažem da je uvek dobrodošao u našu Srbiju, u našu Skadarliju i da slobodno može ponovo da nam dođe da se družimo.

Na pitanje da li je više bila pristalica Trampa ili Bajdena, čuvena Salveta je rekla:

- Žena sam koju politika nikada nije zanimala, a posebno ne američka.

Podsećanja radi, Bajden je tada od Aleksandra Vučića na poklon dobio i kožne opanke koje je kupio od jednog prodavca u Skadarliji, dok mu je uručen i skadarlijski žirado šešir, zaštitni znak beogradske boemske ulice i članska karta Društva „Skadarlija“.

- Hvala vam na gostoprimstvu, žao mi je, moram da odem, hvala vam na ljubaznosti - rekao je tada Bajden.

Pročitajte još:

 

Expand player
Pogledajte više