Dobio konkurenciju: Rasim Ljajić
Dušan Milenković
Svuda  ga ima:  Rasim  Ljajić

Emil Čonkić

Rasim Ljajić, Foto: Emil Čonkić

"Ne znam, i da znam ne bih ni rekao, mandatar treba da saopšti imena kabineta. Važnije je da se nastavi ono što smo započeli, usvojićemo strategiju u kojoj su jasno naznačeni ciljevi i načini kako da ostvarimo ciljeve", rekao je Ljajić za RTS.

Dodaje da je neprimereno da koalicioni partneri govore ko je poželjan u Vladi, a ko nije.

"Mi smo bili na listi sa SNS-om na ovim izborima. Imamo 10 puta manje mandata nego glavna stranka, koja je vodila listu, i bilo bi neprimereno da koalicioni partneri govore ko je poželjan, a ko ne. Ne mogu da utičem na to i bilo bi nemoralno da kažem ko može ko ne, to je na SNS-u da odluči", kaže Ljajić.

Govoreći o porukama koje stižu u Srbiju uoči godišnjice zločina u Srebrenici, ministar kaže da bi Srebrenica trebalo da bude mesto gde će se svi pokloniti žrtvama, bez politizacije.

"Nažalost, govorim o tome duže vreme, daleko smo od procesa pomirenja. Sve ovo što se događa vezano za blokadu Srbije od Hrvatske govori da još uvek važi izreka - da komšiji crkne krava. Prošlost predstavlja ozbiljnu prepreku. Prošle godine je bila situacija ko će doći a ko ne, a ove ko može a ko ne. To nije ono što treba, treba nam normalizacija odnosa da bismo rešili probleme", rekao je Ljajić.

Komentari (1)

Slavko

02.07.2016 14:44

Izabrace najvece kriminalce u politici da bi mogao da mlati praznu slamu