Lider nije Saša, već Slaviša!

J.Marković | vesti 2017-10-19 17:08:24 2017-10-19 17:08:24

Ne nije u pitanju nova osoba koja je od lidera tog pokreta Saše Jankovića preuzela upravljačku palicu, već je reč o supružničkom tandemu Slavica i Saša Janković koje aktivisti tog pokreta sve češće nazivaju Slaviša, ekskluzivno saznaje “Alo!” iz izvora bliskih PSG.

Marko Đoković

- U pokretu se rodio novi termin, a reč je o Slaviši. Iako ljudi koji nisu upućeni u zbivanja u PSG-u često ostanu začuđeni kada se kaže da Slaviša vedri i oblači u pokretu, aktivisti Pokreta slobodnih građana vrlo dobro znaju šta taj termin znači - započinje za “Alo!” priču naš izvor blizak PSG-u.

- U pitanju je šifra, a nastala je kao svojevrsna mešavina imena Saša i Slavica. Naravno reč je o lideru PSG-a Saši Jankoviću i njegovoj supruzi Slavici - objašnjava nam naš izvor blizak PSG-u i dodaje da se taj termin koristi interno jer u samom pokretu ne može ništa da se dogodi bez Slavice Janković, supruge lidera PSG-a.

- Ona upada na sastanke, rukovodi i izdaje naređenja. Pojedinci su se već pobunili, ali niko nema hrabrosti da to kaže u oči lideru PSG-a Saši Jankoviću. Pa se svi krišom šale i pričaju o Slaviši - objašnjava naš izvor i dodaje da su svi iznenađeni uticajem supruge Saše Jankovića.

- Izgleda da je namerila da bude nešto između Danice Drašković i Dragice Nikolić. I to je poprilično počelo da smeta ne samo aktivistima, već i funkcionerima tog pokreta. Jednostavno nisu očekivali takvo ustrojstvu u pokretu koji se pretstavljao kao nešto potpuno novo i drugačije na političkoj sceni Srbije - zaključuje naš izvor.

Da muke aktivista Pokreta slobodnih građana i te kako imaju osnova dokaz je i pisanje medija koji Slavicu Janković predstavljaju kao nekoga ko se i te kako meša u rad PSG-a.

Na listi šest osoba od najvećeg poverenja Saše Jankovića prva je bila Slavica.

- Prva od njih je, očekivano, supruga Slavica, koja je uz njega, pre svega privatno. Međutim, ona se aktivno uključila i u Jankovićevu predsedničku kampanju i uzela odmor na poslu, kako bi mogla da ga prati po Srbiji. Slavica Janković je, inače, zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), a po obrazovanju je filolog. Njena podrška ne izostaje ni pošto je kampanja završena jer, kako pričaju izvori “Blica”, odličan je organizator “vremena i prostora”, svaki dan sa posla dolazi u prostorije Pokreta, i pomaže u uređenju - navodili su mediji u maju ove godine predstavljajući ko su članovi najužeg kruga Saše Jankovića.

Expand player
Pogledajte više