Boško Obradović
Tanjug/Dimitrije Goll
Boško Obradović

Tanjug/Dimitrije Goll

Boško Obradović, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tako se sa delegacijom dverjana pravo iz kamperskog šatora ispred Predsedništva u četvrtak zaputio u Žiču, gde je počinjalo ovogodišnje zasedanje Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve.

Nakon liturgije, koja je bila otvorena za sve, a koju je služio patrijarh Irinej uz sasluženje 30 episkopa, Boško i njegovi ljudi krenuli su da spopadaju vladike, pričaju im hvalospeve o Dverima, ali i opanjkavaju aktuelnu vlast...

Pročitajte još:

 

Činjenicom da su prisustvovali početku zasedanja Sabora odmah su se pohvalili stranačkim saopštenjem u kojem su naveli da su u Žiči molili episkope da ponove svoj dobro poznati stav o Kosovu koji su izneli i na prošlom Saboru, a koji ukratko glasi: „Nema priznanja, nema podele“.

Krle: Nek se Bole zamonaši...

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, ističe da bi Obradović što češće trebalo da odlazi u manastire.

- Pokazalo se da nema talenta za politiku, pa bi prelazak u monahe možda bilo bolje rešenje za njega - komentariše Krstić.

 - U susretu s episkopima okupljenima na Saboru predstavnici Dveri preneli su molbu da SPC, zbog novonastalog konteksta i stalnog pominjanja ideje razgraničenja, na redovnom zasedanju iznova istakne svoj jasan stav o očuvanju KiM u sastavu Srbije. Dveri se pozivaju na zaključke sa prošlogodišnja dva Sabora SPC u kojima su izneseni jasni stavovi protiv bilo kakve podele KiM, razgraničenja i priznanja nezavisnosti lažne države Kosovo - stoji u saopštenju Dveri.

Sabor SPC

SPC

Sabor SPC, Foto: SPC

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da je Obradovićev odlazak u Žiču, a onda i hvaljenje da je tamo bio "čist pokušaj da dokaže odbeglim glasačima da je on još uvek tradicionalista i konzervativac".

- Nikada on nije imao veliki politički značaj, ali je imao podršku dela ekstremnih desničara. Ta podrška počela je da pada kada je zatražio pomoć ambasadora zapadnih zemalja da uđe u Skupštinu, pad se nastavio njegovom saradnjom sa Sašom Radulovićem, a sve se definitivno urušilo uvođenjem Dveri u SZS. Obradoviću je cilj samo da uspe u politici i za to ne bira sredstva, ne osvrće se ni na to što ga ključni saradnici napuštaju. Ovakvim potezima, koji su očajnički, on želi da zavara javnost da je onaj stari Boško tradicionalista, neko kome su bitne Crkva, porodica, ali pokušaj repozicioniranja na desni politički pol u Srbiji mu neće proći, jer su ga građani iz te nacionalne sfere pročitali i više mu ne veruju - ocenjuje naša sagovornica.

Izaziva Vučića

Dok je predsednik Aleksandar Vučić juče boravio u Nišu, gde je prisustvovao veličanstvenoj vojnoj paradi, Obradović je ispred zgrade Predsedništva pravio suludi performans. On je, naime, na samom ulazu u Predsedništvo postavio sto na koji je stavio šah i satima čekao Vučića da mu se pridruži na partiji.