Lepa poslanica SPS-a dobija nesvakidašnje bračne ponude

J. Đ. - D. R. | vesti 2019-05-03 10:08:27 2019-05-03 10:08:27

Da u srpskom parlamentu ima lepih žena, nije nikakva tajna, a činjenica da se članovi stranih delegacija koje nam dolaze u skupštinske posete neretko zagledaju u neke od njih - najčešće ostaje skrivena...

privatna arhiva

Tako je bilo sve donedavno, kada smo svi imali prilike da uživo na televiziji vidimo kako se Iraklij Kobahidze, predsednik gruzijskog parlamenta, udvara Stefani Miladinović, poslanici SPS-a. On je najpre tokom celog svog govora, koji je održao pred svim poslanicima, kako su primetili prisutni, bukvalno gledao samo u Stefanu. A onda se nakon završenog obraćanja, mimo protokola i dok ga je čekala Maja Gojković, predsednica Skupštine, da bi ga ispratila, uputio ka poslaničkim klupama i prišao Miladinovićevoj. Na zaprepašćenje ostalih poslanika, on je počeo da joj se otvoreno udvara i udeljuje komplimente.

Da ovo nije prvi put da Stefana svojom izgledom i stavom očarava članove neke strane delegacija, posle toga su za „Alo!“ potvrdili brojni izvori iz parlamenta.

- Predsednik parlamenta Gruzije je nebrojeni stranac koji se na prvi pogled zaljubio u Stefanu. Bilo je i onih koji su bili spremni da plate da je odvedu sa sobom u svoju zemlju! Tako je delegacija iz Kirgistana zbog jednog člana koji je izgubio glavu za Stefanom ponudio našoj skupštinskoj delegaciji da Srbiji daju 50.000 ovaca za lepu poslanicu i povedu je u Kirgistan - otkrivaju naši dobro obavešteni izvori.
Potvrđujući naša saznanja, Stefana o svemu ovom za „Alo!“ priča skromno i navodi da je ta neverovatna ponuda iz Kirgistana nije uvredila, nego nasmejala.

- Ponudu delegacije Kirgistana, od 50.000 ovaca, shvatila sam kao šalu i u tom duhu sam i odgovorila da u njoj nismo, kao delegacija, prepoznali interes države. Važno mi je da naglasim da, za sedam godina, koliko sam narodni poslanik, nisam doživela neprijatnosti i da se uvek ponašam u skladu s funkcijom koju obavljam - kaže Stefana na početku.

- Pozdrav i razgovor sa predsednikom parlamenta Gruzije, nakon njegovog obraćanja u NSRS-u, bio je u okviru protokola i dobrih odnosa koje i inače imamo s gruzijskim parlamentom. Svaka vrsta aluzija kolega, rekla bih, lični je doživljaj te situacije - navodi Stefana, dodajući da je za nju svaki susret s inostranim kolegama značajan.

Mladost i lepota su prednost u diplomatiji

- To što ste nekome dopadljivi zato što ste mladi i simpatični, može u diplomatiji biti prednost. To, svakako, ne znači da se neko zaljubio samo zato što je srdačan i pristojan, niti umanjuje ozbiljnost funkcije koju kao šef delegacije obavljam - naglasila je ona.

 

Expand player
Pogledajte više