Nebojša Krstić, Branislav Lečić
Printscreen
Nebojša Krstić, Branislav Lečić

Printscreen

Nebojša Krstić, Branislav Lečić, Foto: Printscreen

Član Glavnog odbora Demokratske stranke Branislav Lečić i marketinški stručnjak Nebojša Krstić gostovali su u emisiji Insajder i tom prilikom usaglasili da je srpsko društvo podeljeno.

- Ako mene pitate ko je krivac za ovu situaciju ja mislim da je to Demokratska stranka, koja je dozvolila da od centralne i najbitnije političke organizacije u zemlji postane jedna od najnebitnijih organizacija u zemlji. Samim tim se izgubila osa i oslonac, izgubila se politička odrednica”, rekao je Krstić i naveo da je DS "kokoška", a da je nedostatak dijaloga "jaje koje se izleglo".

Lečić je, smejući se, takve tvrdnje nazvao "besmislenim", ali složio se sa Krstićem po pitanju da je dijalog neophodan i da se na njemu mora raditi.

Nebojša Krstić, Branislav Lečić

Printscreen

Nebojša Krstić, Branislav Lečić, Foto: Printscreen

- Demokratska stranka je kriva zato što ne vrši nikakvu funkciju u društvu - rekao je Krstić, dok ga je Lečić istog trenutka prekinuo i podsetio da je svojevremeno bio savetnik predsednika Demokratske stranke odnosno tadašnjeg predsednika Srbije.

U toku emisije pušten je prilog sa Trga Repubike koji je podelio Srbiju, a na kom se vidi da starac udara mladića i obara na ogradu. Lečić i Krle su o ovom incidentu imali potpuno oprečna mišjenja.

Pročitajte još:

 

- Udario je "nesrećnog" mladića koji ide za njim i psuje mu majku, izgovara mu najgore psovke, pa ga je zaboga on udario. Pa, odbranio se čovek. Ima pravo da ga udari, da mu lupi šamar, jer je to vaspitna mera - rekao je Krle, dok je za Lečića stvar bila jasna, te je istakao da je protiv svakog nasilja, bez obzira odakle je ono poteklo.

U jednom trenutku, strasti u studiju su uzavrele, pa je Krstić prekinuo Lečića i oštro mu sasuo:

- Vi ste sada privezak jedne šovinističke i klerofašističke organizacije koja nema nikakvu politiku - rekao je Krle, na šta je glumac dodao da je politika DS-a od početka sasvim jasna i zamolio ga da ga ne prekida dok priča i pitao ga da li hoće da se okrene leđima, pa da razgovaraju, ako mu tako prija.

Za kraj na pitanje novinarke da li su se oko bilo čega saglasili, Lečić odgovara da nisu, ali da to i nije važno.

Nebojša Krstić, Branislav Lečić

Printscreen

Nebojša Krstić, Branislav Lečić, Foto: Printscreen

- "Ne mislim da smo se složili, ali to je ulaznica, prva etapa u kojoj je logično da svako zastupa možda i kruto nekakav svoj stav. Ja mislim da se ovakav princip razgovora treba sprovesti više puta. I na probama u pozorištu kada više puta nešto radite približavate se rešenju", naveo je Lečić.

S druge strane, Krstić je rekao da je tačno da su se saglasili da je dobro imati dijalog.

"Mislim da se jesmo složili da je dobro imati dijalog, pa čak i ako upadamo jedni drugima u reč, nije ni to kraj sveta, nije ni to problem. Neophodno je da se ne vređamo, da se ne omalovažavamo kao ljudi i građani i ličnosti. Možemo da se sporimo, čak i da dignemo ton, nije to nikakav problem", ocenio je Krstić, i dodao da je dobra stvar da se to dešava i ohrabrio Leku da ide na svaku televiziju gde ga zovu, jer je to njegova obaveza.