Lečić došao u štab, nastavlja se borba za umrlu demokratiju u stranci (FOTO)

Alo.rs | vesti 2019-12-02 09:40:35 2019-12-02 09:40:35

Predsedništvo Demokratske stranke raspustilo je pre dva dana izabran podmladak stranke, zbog "neposlušnosti", odnosno jer nije prošao kandidat predsednika Zorana Lutovca, koji uživa svesrdnu podršku Dragana Đilasa.

Printscreen

Nekoliko članova te stranke događaje u DS-u ocenilo je kao puč i pokušaj njenog bivšeg lidera Dragan Ðilas da konačno preuzme dugo željenu kontrolu nad tom strankom.

Narodnik poslanik i funkcioner DS Radoslav Milojčić Kena, koji se juče sa pojedinim funkcionerima usprotivio pokušaju Dragana Đilasa, rekao je za medije da postoje određeni centri moći u SzS kojima ne odgovara jaka DS. 

On je objasnio da lider stranske Sloboda i pravda Dragan Đilas ne može da bude lider opozicije i da formira svoju stranku dok je Demokratske stranke. 

Omladina Demokratske stranke od njenog raspuštanja nalazi se u centrali stranke u Beogradu, gde mnogi njeni članovi provode i noć, a danas su objavili fotografiju kako bi se pohvalili podrškom koju su dobili.

- Pored Branislava Lečića, poruku podrške smo dobili i od Božidara Đelića. Mi ne rušimo Demokratsku stranku, mi se borimo za demokratske vrednosti unutar nje - pohvalili su se iz demokratske omladine.

Podsetimo, Branislavu Lečiću nije data reč kada je zatražio na sednici GO Demokratske stranke, nakon čega je ocenio da se demokratija "polako ukida u DS".

 

 

 

 

 

Expand player
Pogledajte više