Hašim Tači
Printskrin/Youtube
Hašim Tači

Printskrin/Youtube

Hašim Tači, Foto: Printskrin/Youtube

Udruženje ističe da su gnusne laži i Tačijeve tvrdnje da su mnogi Albanci odgovarali zbog zločina nad Srbima, a da niko od Srba nije odgovarao za albanske žrtve, te da je Srbija naterala Srbe da napuste takozvanu vojsku Kosova i da su Srbi plakali kada su skidali tu uniformu.

Ovo udruženje, koje okuplja porodice srpskih žrtava, pita Tačija koje dokaze ima da je 15.000 albanskih civila ubijeno na Kosovu i Metohiji, s obzirom na to da je rat sa terorističkom OVK trajao od marta do maja 1999. godine.

"Da li je moguće da u tih vaših 15.000 žrtava jedino ima stradalih albanskih civila, a da u teškim i krvavim borbama državne vojske i policije sa vama - albanskim teroristima, nije ubijen nijedan terorista OVK?", pita se u saopštenju.

Na Tačijeve tvrdnje da je silovano 20.000 Albanki tokom rata u martu, aprilu i maju 1999. godine, Udruženje postavlja pitanje - zar srpska vojska i policija nije imala šta drugo da radi, osim da danonoćno siluje Albanke?

Pročitajte još:

Udruženje traži da Tači saopšti imena Albanaca koji su odgovarali za zločine nad Srbima, te podseća da nijedan Albanac nije odgovarao za zločine nad Srbima, već isključivo zbog ubijenih Albanaca, i to samo zato jer su odbili da ubijaju Srbe i nose zločinačku uniformu OVK.

U tekstu Udruženje podseća da su svi iz tadašnjeg državnog, vojnog i policijskog vrha Srbije danas u haškom zatvoru ili su mrtvi.

Udruženje je ponovo naglasilo da nema potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma Srbije sa terorističkom OVK.