Lavrov se na ulazu u avion okrenuo prema Srbima i poslao istorijsku poruku pred odlazak
alo.rs
Sergej Lavrov
Sergej Lavrov, Foto: Printscreen/ Tanjug

Za Lavrova je upriličen doček, a njega je, kao što je ranije najavljeno, na aerodromu dočekao ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković. Pored njega tu su i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

Preporučujemo:

- Hvala Srbiji i predsedniku Vučiću na gostoprimstvu i ljubaznosti. Pričali smo i o Kosovu, izrazili smo želju da Evropa kao posrednik doprinese donošenje važnih i ispravnih odluka i da prepozna očiglednu sabotažu Prištine. Izbegavaju formiranje SZO i to je već godinama jasno. Preneo sam srdačne pozdrave predsedika Putina i poželeo sve najbolje predsedniku Vučiću, rekao je Lavrov.

- Srbija je donela odluku da čuva svoju vojnu neutralnost, nećemo biti deo vojnih blokova. Sami ćemo brinuti o svom nebu, svojim rekama... Izneo sam svoju ličnu zabrinutost za situaciju u regionu i da ćemo sve rešavati razgovorom i dijalogom. Hvala što se u jeku epidemije došli u Srbiju i što pokazujete prijateljstvo prema Srbiji, rekao je predsednik Vučić.

Ministar spoljnih poslova u Rusiji je završio jednodnevnu posetu Beogradu. Na aerodromu ga je ispratio Ministar spoljnih poslova u Srbiji Nikola Selaković.

Pre nego što je ušao u avion, Lavrov je sa tri prsta pozdravio građane Srbije.

Ministar Lavrov je krenuo za Zagreb gde nastavlja posetu regionu. 

Pročitajte još:

Komentari (5)

Second hand

15.12.2020 22:14

Jel doneo vakcine?!?

ChuChu

15.12.2020 22:58

Da, poslao je poruku koju nažalost ovde niko ne želi da vidi, "Borićemo se za Rusiju do poslednjeg Srbina!"..... Ali nažalost to ovde niko ne želi da vidi, a kad bude video opet će biti kalimerovski komentari "nas niko ne voli i nas ceo svet mrzi"....

zagondzija

15.12.2020 23:23

Samo pravac istok???

ChuChu

16.12.2020 00:46

@zagondzija - Pa idi ti na istok, niko te ne zadržava da se odseliš kod Putina, samo se plašim da bi se ti brže odatle vratio nego što bi stigao tamo...ako si glup nisi slep , gde naši mladi idu i niko se ne vraća kad ode...siguran sam da to nije Rusija!!!