Lavrov o’ladio Hrvate, stiže samo u Srbiju!

Otkazao Zagrebu!

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov, Foto: EPA

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, zbog pogoršanja epidemiološke situacije otkazao je posetu Zagrebu, ali će doći u Srbiju 28. i 29. oktobra, potvrđeno je juče u diplomatskim krugovima.

Promena agende i insistiranje ruskog diplomate da ipak doputuje u Beograd, iako se zbog činjenice da koronavirus svuda bukti nikakva putovanja ne savetuju, najbolje govori o spoljnopolitičkim prioritetima najveće države sveta i koliko su joj važne strateške i prijateljske veze sa našom državom i rukovodstvom.

Lavrov će se u našoj prestonici sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a onda će obići i Hram Svetog Save i razgovarati sa patrijarhom srpskim Irinejem.

Kako se tumači u diplomatskim i političkim krugovima, poseta ruskog šefa diplomatije jasan je odgovor Kremlja da odnosi Srbije i Rusije nisu narušeni nakon potpisivanja sporazuma u Vašingtonu, kako su spekulisali pojedini domaći i mediji sa Zapada.

Podsećamo, u delu javnosti su se pojavile interpretacije da je ruski predsednik Vladimir Putin, zbog dogovora u Beloj kući o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, navodno otkazao posetu Srbiji. Te tvrdnje ne stoje, jer poseta nikada nije ni zvanično zakazana.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi