Sergej i Branislav Trifunović
Alo!/Nenad Vujanović
Sergej i Branislav Trifunović

Alo!/Nenad Vujanović

Sergej i Branislav Trifunović, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Igor Ginzberg, koga je predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović, u odgovoru Jevrejskoj opštini Beograd (JOB), pomenuo kao „istaknutog člana“ svoje stranke, poručio je danas da već više od godinu dana nije njen aktivan član, i da će se prvom prilikom i formalno iščlaniti.

Pročitajte još:

 

„Kao član JOB, u potpunosti podržavam stavove JOB u vezi sa Vašom izjavom kojom se izjednačavaju svi građani Srbije, bez obzira ‘čija im slika visi na zidu’. Izjednačavanje zločinaca i njihovih žrtava potpuno je neprihvatljivo“, naveo je Ginzberg u otvorenom pismu Trifunoviću.

Lider PSG je u nedelju u Kragujevcu, prilikom posete lokalnom ogranku svoje stranke, izjavio da, iako je „prilično levičarski nastrojen“, njegov pokret treba da uključi i levičare i desničare, dodavši da je „potpuno nebitna stvar“ da li neko „u kući drži sliku Draže Mihajlovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili, ne znam, Koče Popovića“.

Pročitajte i ovo:

 

JOB je, tim povodom, poručila Trifunoviću da je opasan presedan „normalizacija“ nacista i njihovih saradnika, a još opasnija uravnilovka koju pokušava, to gnusno stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije „Judenfraj“ državom.