Kosovo može u UNESKO kad dokažu da je Stefan Nemanja Albanac

Alo.rs | vesti 2018-12-17 20:33:19 2018-12-17 20:33:19

Na Kosovu i Metohiji, ništa nije albansko od kulturno-istorijske baštine i ništa nije nastalo za vreme tzv.države „Kosovo“

EPA

 

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) upozorava da je jedini motiv težnje lažne države Kosovo da uđe u UNESKO svojatanje i otimačina srpskih svetinja.

- Na Kosovu i Metohiji, ništa nije albansko od kulturno-istorijske baštine i ništa nije nastalo za vreme tzv.države „Kosovo“. Srpski manastiri i crkve, svetinje i istorijski dragulji, građeni su u vreme Kraljevine Srbije i nikada nećemo dozvoliti da ih šiptarski zlikovci svojataju. Zbog toga naša država svim mogućim sredstvima mora da se bori protiv ulaska tzv. Kosova u UNESKO. To nije samo borba za kulturnu baštinu, nego za identitet čitavog našeg naroda – poručio je narodni poslanik i predsednik POKS Žika Gojković.

 

Srpski manastiri Visoki Dečani, crkva Uspenja Presvete Bogoridice u Gračanici, crkva Bogorodice Ljeviške u Prizrenu i Pećka patrijaršija su na listi ugroženih. Ako prištinska vlast želi da ih predstavi svojima, prvo neka objasni zašto ih KFOR čuva od Albanaca.

 

Expand player
Pogledajte više