Skupština Srbije
Alo / V. Marković
Skupština Srbije

Alo / V. Marković

Skupština Srbije , Foto: Alo / V. Marković

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije i narodni poslanik, rekao je juče u skupštinskoj sali da su dva poslanika iz te stranke, Vojislav Vujić i Slavenko Nikolić, zaraženi koronavirusom, a prema našim saznanjima, strahuje se da nisu jedini te da i u drugim poslaničkim grupama ima obolelih.

Marković je izjavio da su poslanici iz njegove stranke nosili maske i da nisu imali kontakt sa osobama koje su imale simptome, kao i da ne znaju kako su se zarazili.

- Mere su iznuđene jer ne poštujemo preporuke da ne bude ljudi na svadbama, veseljima... Ozbiljno sam shvatio koronu, od osmoro poslanika iz naše poslaniče grupe, dvojica imaju koronu. Molim sve koji imaju simptome da ne idu na posao - rekao je Marković.

Ove izjave uznemirile su poslanike, budući da su se relativno nedavno videli sa tim kolegama. Neki su odlučili da hitno odu na testiranje, ali ima i onih koji će, kako tvrde, najpre sačekati da vide da li će im se pojaviti simptomi.

Snežana Paunović

Alo / M.Jošida

Snežana Paunović, Foto: Alo / M.Jošida

- Najpre želim svojim kolegama da što lakše i sa najblažim simptomima prevaziđu period koji je pred njima. Svesna sam rizika od naglog širenja koronavirusa, pa se u skladu sa preporukama i ponašam, nema straha, ali ima svesti da moramo biti odgovorni u ovakvim situacijama. U skladu s tim, poštovaću preporuku i svakako ću se testirati - poručila je za „Alo!“ poslanica SPS-a Snežana Paunović. 

Đorđe Milićević

Alo / M. Jošida

Đorđe Milićević, Foto: Alo / M. Jošida

I Đorđe Milićević, njen kolega iz stranke, takođe planira da se testira, što ne čudi, s obzirom na to da socijalisti u sali sede veoma blizu poslanika Jedinstvene Srbije.

- Strah je prirodna pojava, ali životne okolnosti su me naučile da nemam osećanje straha. Poštujem preporuke struke i imam visok stepen lične odgovornosti. Ukoliko je procena struke da je neophodno da se testiramo, učiniću to, mada prilikom ulaska u parlament svakog dana sprovodimo mere kontrole - naveo je on.

Dragan Šormaz

Alo! M.Josida

Dragan Šormaz , Foto: Alo! M.Josida

S druge strane, poslanici SNS-a tvrde da ne strahuju od korone i uzdaju se u svoj dobar imunitet.

- Nisam se testirao i ne planiram to da uradim. Ako budem imao simptome, testiraću se, ali mislim da neću imati simptome, jer imam jak imunitet - rekao nam je Dragan Šormaz.

Aleksandar Marković

Alo!/Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo!/Dejan Briza

- U Skupštini se u potpunosti sprovode sve propisane epidemiološke mere. Svi poslanici, kao i zaposleni, striktno se pridržavaju uputstava kriznog štaba. Svi nose maske, na ulazu u zgradu se meri temperatura, postavljeni su i paravani od pleksiglasa u velikoj sali i sve ostalo kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum - nadovezao se Aleksandar Marković.

Ni Aleksandar Čotrić iz SPO ne namerava da se testira.

- Dobro se osećam i nemam nijedan simptom. U suprotnom bih otišao odmah na testiranje i pregled. Znam neke poslanike koji su zaraženi, ali za sada nema širenja ove bolesti u parlamentu - istakao je on.

Dačić: Svakako idemo na pauzu

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije, poručio je za naš list da narednih dana svakako neće biti zasedanja. - Ovde su još ranije uvedene sve mere zaštite, svi moraju da nose maske, postoji staklena ograda između poslanika. Inače, Skupština danas završava rad za ovu nedelju i nastavlja 24. novembra - rekao je on.

.

Pročitajte još: