Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin

EPA

Vladimir Putin, Foto: EPA

Glavna tema

Miroslav Lazanski

Printscreen

Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen

- Veoma je važno što stručnjaci koji su stigli u Srbiju već imaju iskustva sa korona virusom u Italiji, što će u velikoj pomoći u borbi protev ove zaraze u našoj zemlji - rekao je on.

Iljušin

Tanjug/Zoran Žestić

Iljušin, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Doletelo 11 aviona

Podsetimo, u Srbiju je doletelo ukupno 11 aviona, koji su prevezli 87 ruskih stručnjaka, opremu i medicinska sredstva. Ruski stručnjaci podeljeni su u osam lekarskih timova, a svaki tim imaće lekara opšte prakse, epidemiologa, anesteziologa, medicinskog tehničara i prevodioca. Ostatak delegacije čine eksperti i stručnjaci ABHO struke.

Iljušin

Tanjug/Zoran Žestić

Iljušin, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U okviru pomoći stiglo je i 16 specijalnih motornih vozila namenjenih za dezinfekciju objekata i puteva, kao i velika količina medicinske oprema, tehnike i zaštitnih sredstava neophodnih Srbiji u lečenju pacijenata zaraženih koronavirusom i u borbi protiv širenja Covida-19.

Vulin

Ministarstvo odbrane

Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane

- Ovo nam pokazuje da nismo sami, da je Ruska Federacija i ruski narod uvek tu za nas, kad god i koliko god bude bilo teško, da su uvek tu i da Srbija više nije i nikada neće biti sama - istakao je ministar Vulin.