NATO bombardovanje 1999. godine
EPA/Srđan Suki
NATO bombardovanje 1999. godine

EPA/Srđan Suki

NATO bombardovanje 1999. godine, Foto: EPA/Srđan Suki

Češki predsednik Miloš Zeman izjavio je da je bombardovanje SR Jugoslavije bilo greška, te da sada ne treba tražiti alibi da bi se ta greška opravdala.

Komentarišući izjavu generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga tokom nedavne posete Beogradu da je vojna alijansa bombardovala SRJ da bi zaštitila civile i zaustavila Miloševićev režim, Zeman je rekao:

Pročitajte još:

 

- Mislim da je taj rat bio velika greška i ne bi trebalo da sada tražimo alibi da tu grešku opravdamo - izjavio je.

U vreme NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije Zeman je bio premijer Češke, a 2014. godine rekao je da je ta zemlja bila poslednja članica Alijanse koja se saglasila s bombardovanjem i to pod uslovom da se akcija tiče isključivo vojnih objekata, ali da taj uslov nije ispunjen.

 

- Češka vlada je bila poslednja koja se sa tim složila, uslov za saglasnost bio je da će se gađati isključivo vojni objekti. Obećali su da će to ispuniti, ali taj uslov nije bio ispunjen - rekao je tada Zeman.

 

 

Komentari (2)

romanov

14.10.2018 03:45

platili su sa mnogo vise zrtava,,od kula,orkana,poplava,,nikad vise i ave u americi ,,ima boga

vodolijax

14.10.2018 08:45

Ako je to tako kako kaže taj glavni onda NATO ubice treba da kažu roditeljima male Milice da je to bilo za njeno dobro što je ubijena.Smradovi sad hoće da nam isperu mozgove kako su nas bombardovali da bi nas spasili od nas samih.