TAJNA LEGIJINA AKCIJA NA KOSOVU! Komandant JSO sa svojom jedinicom likvidirao najvećeg krvnika OVK!

Skrivali se u kućicama za pse!

Milorad Uleme Legija
Milorad Uleme Legija, Foto: EPA

Milorad Ulemek Legija dobio je zadatak da se njegova jedinica obračuna sa OVK teroristima koji su ubijali srpske vojnike i policajce, a rezultat njegove tajne operacije bio je ubistvo Adema Jašarija i njegovih 66 saboraca, piše u službenoj belešci Resora DB sačinjen dva meseca posle okršaja

- Pre nego što je svanulo u zoru 5. marta, pripadnici šiptarske UČK, terorističke grupe, napala je patrolu policije u selu Lauša. Tokom upada ranjena su dvojica pripadnika srpskih policijskih snaga. Naše snage odmah su dobile naređenje da krenu u tajnu akciju. Dobili su zadatak da lociraju i neutrališu šiptarske teroriste. Zadužen za ovu akciju bio je komandant JSO Milorad Ulemek Legija. Uz njegovu jedinicu, podršku na terenu pružili su im pripadnici SAJ – piše u izveštaju.

 

Navodi se i da su se Albanci razbežali posle napada.

Operativac DB koji je sačinio izveštaj, posebno naglašava da je Legijina akcija bila izuzetno efikasna.

- Prema operativnim podacima potvrđenim od dva izvora od meštana, kao i od pripadnika JSO, teroristima su upućena više od dva poziva da se predaju. Gore navedeni izvori u iskazu navode da je "vrlo brzo" usledio obračun. Komandant Ulemek sproveo je brzu akciju u kojoj je, bez svake sumnje, neutralisano delovanje Jašarija. Otpor pripadnika UČK bio je snažan, poginulo je 66 terorista koji nisu hteli da izađu iz bunkera. Cela banda, Adem Jašari i njegov brat Hamza Jašari, likvidirani su – navodi se u izveštaju DB.

 

 

U dokumentu je precizirano da ju očevici sukoba tvrdili da su se albanski teroristi ponašali kukavički.

- Pojedini su se skrivali i u kućici za pse. Policija ih je efikasno likvidirala i pri tome ostavila netaknute susedne kuće – stoji u izveštaju.

Centrali DB dostavljen je i podatak da su u akciji stradali Andreas Končarević (JSO) i Rade Radaković (SAJ), a da je ranjeno šest pripadnika JSO, a tri pripadnika SAJ.

 

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 • Korisnik: Petar
  01/12/2018 - 12:03
  Sto ne svratise malo i do “Kosara”?!!! To vazi za “tigrice” i arkana?!!!
 • Korisnik: Novosadjanin
  01/12/2018 - 11:09
  Smanjite mu kaznu, pogodba, pa ga postite da završi što je započeo dole. Naravno, u miru i tišini. I bez novinara i javnih medija. Tiho nestajanje, mrak i kako oni to znaju već. Eh, kako bi ga Tito lepo iskoristio. Ne bi se Haradinaj i Tači dugo ni mučili a ni ku**ili.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi