Dragan Đilas
Alo!/ Rajko Ristić
Dragan Đilas

Alo!/ Rajko Ristić

Dragan Đilas, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

* Pristalice Dragana Đilasa pod komandom Marka Bastaća i Branka Miljuša zapalile su knjigu Gorana Vesića ispred galerije "Progres" tokom promocije

* Svi Đilasovi saradnici negirali su učešće u paljenju knjige

* Ubrzo su isplivali snimci koji dokazuju apsolutnu umešanost Bastaća i Miljuša, kao glavnih Đilasovih operativaca, a lider SSP promenio je priču

 

Poslanik u Narodnoj skupštini i potpredsednica Đilasove Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, tvrdila je u emisiji "Upitnik" da je SNS pronašao ljude koji su zapalili knjigu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, kako bi za to optužili opoziciju.

U sledećem kadru, na snimku se pojavljuje Bastać koji tvrdi da niko od aktivista koji su se našli ispred galerije "Progres", nije palio knjigu.

Zatim je i Branko Miljuš, istaknuti funkcioner Đilasove stranke, tvrdio da je za sve što se dešava u Srbiji kriv predsednik Aleksandar Vučić i da je on plasirao priču o paljenju knjige od strane Marka Bastaća i njega.

"Dovoljno je da narod vidi ove mafijaške manire i da sam donese svoj sud!"

Član GO SNS Milorad Grčić izjavio je danas da je nakon snimka koji je objavio Studio B, na kojem kum Marka Bastaća, Lazar Lešnjak, govori o torturi koju je pretrpeo od Bastaća, potpuno jasno zašto Bastać više od pola godine teroriše Beograđane besmislenim akcijama.

Predsednik SSP i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas odbio je da odgovori na pitanje da li su njegovi funkcioneri učestvovali u paljenju knjiga, iako je crnogorski portal Borba došao u posed snimaka koji dokazuju da iza svega stoje upravo njegovi glavni operativci Marko Bastać i Branko Miljuš.

- Mi pravimo konferencije samo za novinare - odgovorio je bahato Đilas koji je sebi dao za pravo da odlučuje ko su novinari i mediji.

Pročitajte još:

Đilas je potom ušao u nepristojnu polemiku sa novinarima koji su mu postavljali nezgodna pitanja.

Dakle, oni koji ne pišu ono što odgovara Đilasu, nisu novinari za njega.

Đilasov najbliži saradnik stavlja kese ljudima na glavu i batina ih! (VIDEO)

Televizija Studio B objavila je ekskluzivni snimak ispovesti kuma Marka Bastaća, Lazara Lešnjaka koji tvrdi da je preživeo torturu i da mu je Bastać lično stavljao kesu na glavu, tukao ga i mučio, a sve zbog mreže korupcije u koju su obojica bili upleteni i poslova sa nelegalnom gradnjom na Dorćolu.

Đilas je sve snimke koji su se pojavili u medijima nazvao montiranim, da bi samo dan kasnije, priznao učešće jednog od članova njegove partije u paljenju knjige Gorana Vesića.

Lider SSP rekao je da je knjigu doneo "čovek u beloj jakni koga nema na snimcima", kao i da iza svega stoji režija srpske bezbednosne službe?!

Postavlja se pitanje zašto je Đilas sa svojim saradnicima ćutao čitave dve nedelje, a potom odlučio da izađe u javnost tek kada su snimci nedvosmisleno dokazali da su njegovi ljudi iza paljenja knjige, da bi zatim, izašao u javnost sa veoma naivnim objašenjenjima.

Kako je to sve izgledalo pogledajte u priloženom snimku:

 

BONUS VIDEO: Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata