ŠPANSKI SEPARATISTI PROGURALI VOJVOĐANSKU PARTIJU DO STRAZBURA Katalonci sponzorišu „republiku Vojvodinu“!

Vojvođanska partija, čiji je deklarativni cilj da ova srpska pokrajina bude proglašena republikom, sve aktivnije se povezuje sa sličnim separatističkim strankama u Evropi, a njen pokrovitelj postala je Republikanska levica Katalonije (ER), čiji je cilj otcepljenje ove španske pokrajine.

Aleksandar Odžić
Aleksandar Odžić, Foto: Nenad Mihajlović


Zalaganjem ove španske separatističke stranke, Vojvođanska partija je primljena u Evropsku partiju (EFA), a njen lider je dobio poziv da govori u Strazburu.

 

Na stadion sa vojvođanskim zastavama

Vojvođanska partija je pred prošlonedeljnu utakmicu Vojvodine i Sampdorije pozvala svoje članove i simpatizere da se na stadionu masovno pojave sa vojvođanskim zastavama i drugim nepriznatim obeležjima pokrajine. Ovo je izazvalo žestoku reakciju desničarskih grupa kao što su „Obraz“, „Naši“, „SNP 1389“, tako da su bezbednosni organi imali pune ruke posla da preventivno utiču kako ne bi došlo do sukoba suprotstavljenih grupa na stadionu.

Lider Vojvođanske partije Aleksandar Odžić zajedno sa potpredsednicom stranke Sanjom Telarov nedavno je boravio u višednevnoj poseti Kataloniji i sastao se sa poslanicima te stranke u katalonskom parlamentu. Odžić je, prema izvorima “Alo!”, iskoristio tu posetu da bi se upoznao sa sistemima rada katalonskih separatista kako bi ih mogao primeniti u Srbiji, odnosno u Vojvodini.


- Delegacija Vojvođanske partije je sa katalonskom strankom ugovorila konkretnu saradnju i pozvala ih da krajem godine posete Novi Sad. Uz posredovanje Katalonaca, Odžić je stupio u kontakt i sa strankom slične provinijencije koja deluje u Mađarskoj.

 

Uz pomoć Republikanske levice Katalonije, Vojvođanska partija je postala i član Evropske partije, a Odžić je pozvan da se obrati polanicima Evropskog parlamenta u petominutnom izlaganju. Odžić je za tu priliku spremio i govor koji je preveo na engleski jezik, a čiji je sadržaj obilovao teškim optužbama na račun vlasti u Srbiji - prenosi izvor “Alo!”. Prema informacijama “Alo!”, ceo plan je propao zbog toga što Odžić posle višednevnog boravka u Španiji nije imao hiljadu evra, koliko je koštao njegov put u Strazbur.


O svojoj poseti Kataloniji Vojvođanska partija se oglasila i zvaničnim saopštenjem, u kome se navodi da Vojvodinu i Kataloniju povezuju slična opredeljenja o evropskoj budućnosti.

 

VP: Atmosfera straha pred izbore

“Alo!” je juče pokušao da kontaktira sa Vojvođanskom partijom, ali je na broju telefona koji se nalazi na njihovom sajtu bila uključena govorna pošta. Ova vanparlamentarna stranka poslednji put se oglasila pre tri dana, kada su nadležne organe i aktuelnu republičku vlast pozvali “da obuzdaju i na vreme zaustave horde nacionalista i šovinista koji putem interneta, društvenih mreža, plakata, grafita i drugih načina komunikacije sa javnošću prete i pozivaju na linč građanke i građane Vojvodine kojima različitost nacionalne pripadnosti ne predstavlja problem, već bogatstvo življenja i tolerancije na prostoru AP Vojvodine”. - Smatramo da se u okolnostima straha i progona političkih neistomišljenika ne mogu održati fer i korektni izbori, a ovom prilikom pozivamo i međunarodnu zajednicu da pažljivije prati političko-bezbednosnu situaciju u Vojvodini.

 

Veze sa službama

Iako je reč o vanparlamentarnoj stranci, Vojvođanska partija ozbiljno se sprema za predstojeće pokrajinske izbore u Vojvodini. Prema informacijama „Alo!“, njeno rukovodstvo u bliskoj je vezi sa bezbednosnim strukturama pojedinih zapadnih zemalja koje se u poslednje vreme živo interesuju za dešavanja u severnoj srpskoj pokrajini.

 • Korisnik: Vojvođanin
  14/08/2015 - 11:04
  Mala ispravka,Vojvođanska partija NE komada Srbiju jer se u opšte ne meša niti u unutrašnja niti u spoljnja pitanja Srbije,Vojvodina je sama SVOJOM VOLJOM ušla u sastav Srbije a Vojvođanska partija zastupa i prezentuje isključivo interese Vojvodine i Vojvođana.
  • ds222 @Vojvođanin
   14/08/2015 - 12:05
   Moram ovako ,nedaju mi drugacije ! Hvala Administratoru i uredniku online Alo sto imaju hrabrosti da objave i ne brisu komentare koji jasno kazu sta misle !
 • Korisnik: Prečanin
  13/08/2015 - 22:39
  Konačno imamo za koga da glasamo i mi Vojvođani.
 • Korisnik: lapis
  13/08/2015 - 22:14
  "... koje se u poslednje vreme živo interesuju za dešavanja u severnoj srpskoj pokrajini...", to skoro zvuči kao da Srbija ima i neku južnu pokrajinu. Uzeli su nam teritorije, Ustav, parlament, preduzeća, zemlju, novce,... sad još od nas u vremenskoj prognozi prave nekakvu severnu Srbiju, a što su gori, mi smo sve dalje i dalje od Srbije. To je krenulo i tu više ni Beograd sa svojim pijunima u Banovini nema leka...
 • Korisnik: Sava Brankovic
  13/08/2015 - 20:51
  Ne znam šta je smešnije! Neke stvari rečene u ovoj "novosti" ili puki pokušaj da se vredan i pošten rad grupe idealaca omalovaži ;) Ali dobro, svakako ste proširili novost o tome da smo tu i da postojimo....tako da hvala 'Allo 'Allo! ;)
 • Korisnik: bokwica@gmail.com
  13/08/2015 - 20:51
  Obrazovali su se i odrasli u Vojvodini koja ih je naučila kulturi, civilizaciji i ponašanju!!!!! Kakvi su ljudi?? Dobro pitanje..., Ljudi velikog srca, prgave naravi, hrabri, smeli i odvažni!!!!! BRAVO VP!!! BRAVO PREDSEDNIČE! VOJVODINA REPUBLIKA !!!!!!!!!!!!!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi