Kapetan Dragan
Alo.rs/ Dejan Briza
Kapetan Dragan

Alo.rs/ Dejan Briza

Kapetan Dragan, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

- Ostavio sam u Hrvatskoj 62 čoveka koji godinama trunu u ustaškom zatvoru, a krivi su za neke ratne zločine koji im se stavljaju na teret isto koliko i vi ili ja, progonjeni su po nacionalnoj osnovi, zato i njihove progonitelje zovem nacistima! Osuđeni su bez dokaza, njih Srbija nije zaboravila, za njih Srbija nikada nije ni čula. Ne bih ni ja da nisam bio tamo, oni njih skrivaju, muče posebnim metodama, evo na svakih 60 minuta te Srbe će i večeras, kao i svako prethodno veče, buditi. Njima sam obećao da ću zatražiti mandat u Skupštini Srbije i da ću govoriti o njima, da ću sprečiti da se ikada više dogodi da jedan Srbin bude uhapšen i procesuiran bez ijednog dokaza - kaže Kapetan Dragan.

Na izborima će nastupiti sa grupom građana, a lista će nositi njegovo ime.

- Veliki posao je sakupiti 10.000 potpisa, ne zbog pronalaženja 10.000 ljudi, nego zbog čitave procedure, ali verujem da ću uspeti. Imam saradnike, prijatelje, ratni drugari su takođe tu, predsednici raznih udruženja koji su mi i ponudili i kandidate koji će biti na listi, a ja od njih tražim samo da podržavaju ono za šta se ja borim. Moj posao biće odbrana, odbrana Srba po zatvorima, odbrana naše porodice, žena, dece, borba protiv pedofilije. Teror nad Srbima ne sprovodi se samo u Hrvatskoj, nažalost, isti princip rasprostranjen je i na Kosovu i u Crnoj Gori, u Bosni je to još pod kontrolom jer znaju da sa Dodikom nema šale - objašnjava Kep.

Kapetan Dragan

Alo.rs/ Dejan Briza

Kapetan Dragan, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

- Opozicionar sam u duši oduvek bio, dobra opozicija je dobra za državu. Ali današnja opozicija u Srbiji je komična. U njoj sedi jedan izdajnik kao što je Vuk Jeremić, koji je dok je bio vlast javno izjavio da se Srbija neće mešati u sukob između Kapetana Dragana i Hrvatske i da to nema veze sa Srbijom. A onda se posle takve vlasti pojavio neki Vučić koji kaže „Srbija nikada neće da ostavi Kapetana Dragana na cedilu“. To su dve Srbije. A ja tako nešto nisam očekivao od Vučića zbog mog nekadašnjeg sukoba sa Šešeljem, koji se dešavao u vreme dok je i on bio u toj stranci. A kad govorimo o vlasti, moram reći da je sada spaseno minimum 10.000 života merama koje su sproveli, možda i moj život. Nije mi bilo lako da nakon 13 godina zatvora opet sedim u zatvoru u kući. Vučić je pokazao dozu hrabrosti koju ja nisam video kod političara do sada - kaže naš sagovornik.

Nas, Rusa i Kineza milijardu i po

Naš sagovornik je primetio da je Srbija danas drugačija nego ranije.

- Kada sam napuštao ovu zemlju, mi nismo imali nijednog prijatelja, sada je nas, Rusa i Kineza milijardu i po. Postali smo neko ko se pita. Kada sam odlazio, niko nije imao posao, danas su svi zaposleni, gradi se na sve strane, lepo izgledaju gradovi. Takođe, tu su povlačenja priznanja Kosova, fantastične akcije, to ljudi moraju da cene jer je vrednije od bilo čega. Prvi put osećam da stvarno imamo državu - zaključio je on. 

Komentari (4)

Rade

14.05.2020 09:16

Pa on, Vuk Jeremić, kao i ovi ostali što nam se nude da dođu na vlast bez izbora, znaju da i mi znamo da su izdajnici! Pozdrav Kapetane i da si nam živ i zdrav!

kubanac

14.05.2020 12:50

ima jos tih iz.......a tadic.sutanovac ......

kubansc

14.05.2020 15:50

bravo Dragane ima jos tih izd..... dandanas

Jovan

15.05.2020 07:15

Gispodine Dragane neznam zašto krivite bilo koga iz Srbije ja vas mnogo poštujem sami znate koliko Srba leži po kazamatima u svetu znate šta se dešava sa generalem Mladićem neslušaju Ruse a ne malu Srbiju vidite šta radi takozvana ,,opozicija" vezane ruke su svima svi su protiv Srba i mi običan narod bi svima pomogli a kako