Dragan Đilas
Tanjug
Dragan Đilas

Tanjug

Dragan Đilas, Foto: Tanjug

Miodrag Majić, sudija u vlasništvu Dragana Đilasa, dao je danas intervju internet portalu u vlasništvu Dragana Đilasa, u kojem je ustvrdio da je srpsko pravosuđe pod kontrolom političara, i to samo dva dana nakon što je Dragan Đilas izdejstvovao skandalozno sudsko rešenje kojim je Objektivu zabranjeno da dalje izveštava o umešanosti Dragana Đilasa u korupcionašku aferu prilikom izgradnje Mosta na Adi.

Ne, ovo nije početak lošeg vica, već sumorna stvarnost Srbije, gde se političari poput Dragana Đilasa, koji su, dok su bili na vlasti, razorili srpsko pravosuđe, sada podsmevaju građanima Srbije tako što svoje sudije dovode u svoje medije (prethodno razorivši ostale medije) da drugima spočitavaju krivicu za sistem koji su sami kreirali i u čijim blagodetima i zaštiti sada uživaju.

– Već dugo, stanje je veoma loše. Brojni razlozi utiču na to da danas postoji gotovo opšta saglasnost kada je o ovoj oceni reč, ali se jedan po svom značaju izdvaja. U pitanju je politički uticaj na ovu granu vlasti. I to više nije nikakva tajna. Ovdašnji političari se trude da zadrže stanje u kojem je pravosuđe zavisno od njihove volje – počeo je Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu, i tim rečima savršeno opisao sistem koji je kreirao Dragan Đilas dok je bio na vlasti.

Ali, Majić – koji se “proslavio” oslobađanjem pedofila osuđenog za obljubu 13-godišnje devojčice, pravdajući tu odluku time da su “u romskoj nacionalnioj manjini polni odnosi sa decom prihvatljivi” – tada prelazi na zadatak zbog kog je i pozvan da da intervju – na odbranu svog vlasnika Dragana Đilasa, po principu “drž’te lopova”.

– Time sebi, (političari) dok su na vlasti, obezbeđuju nedodirljivost i krivično-pravni imunitet. Ono što najčešće ne shvataju je da će onog momenta kada izgube vlast, i sami postati žrtve tako skrojenog modela. Poslušne sudije dokazivaće se novim gazdama. Dakle, paradoksalno, uništavajući pravosuđe, političari sami kopaju rupu u koju na kraju upadaju – veli Majić, nonšalantno izvrgnuvši činjenice ruglu.

A činjenice kažu da Dragan Đilas ne samo što je obezbedio sebi nedodirljivost dok je bio na vlasti, već u toj nedodirljivosti uživa i osam godina nakon što je izgubio vlast.

Ne samo da se pojedine sudije ne “dokazuju novim gazdama”, već sa još većim žarom služe starim i jedinim gazdama, do te mere da poslušno iskaču iz nedeljnih patofni ne bi li obavili medijski zadatak koji gazda od njih zahteva, baš poput njihovih kolega sudija koje ne prezaju ni od toga da cenzorskim odlukama medijima zabrane izveštavanje o korumpiranom gazdi.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Zoran

13.12.2020 18:05

Stvarno je sramota što sudovi stalno donose presude u Đilasovu korist! Ne mogu da verujem da su sve sudije ,,Đilasove sudije!" Sa toliko dokaza o korupciji i krađi što ga ne uhapse već jednom? Izgleda da ga vlast štiti ili su optužbe obične klevete?