Aleksandar Vučić
Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje otvaranju aerodroma kod Kraljeva, gde će potom održati sastanak sa predstavnicima Srba iz regiona, kojem će prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Kada se predsednik pojavio na aerodromu sa zvučnika se začula pesma "Marš na Drinu".

Nakon toga, svečanost je počela himnom Srbije u izvođenju Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a tokom ceremonije nad Kraljevom su nadletali avioni Orao J22 i MIG 29.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Posle intoniranja himne "Bože pravde" prisutnima se obratio predsednik Vučić.

Pročitajte još:

 - Danas je Vidovdan, veliki i sveti dan za sve Srbe ma gde da oni žive. Prošlo je tačno 630 godina od boja na Kosovu, 30 godina od Gazimestana, 20 godina od NATO agresije. Posle svih tih dana mi današnji dan obeževamo na otvaranju aerodroma, ovo je mesto gde Srbija može u nebo i preko neba do novih destinacija, do novih rezultata i ciljeva i rezultata.

Šta vredi da kažete na Vidovdan, danas se svi sećaju Vidovdana od pre 630 godina, ako pogledate šta smo posle svega toga prešli, čini mi se da ćemo lako izvući pouke za budućnost. Danas mi moramo da biramo rad, auto-puteve, nove aerodrome, poslove, radnike, kao našu budućnost ali ne odričući se onoga što je uvek bilo najsvetije u našoj istoriji. Moramo da idemo u korak sa svetom ne dajući nikome pravo da nam ukida ponos, dostojanstvo, da naša deca imaju pravo na slobodu veroispovesti.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Zoran Žestić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ponosan sam što se danas nalazim ovde i ne držim nikakav istorijski govor. Posebno sam ponosan na činjenicu što mi više nismo žrtve i nemamo potrebe da kukamo. Prestali smo da budemo narod iz Danteovog pakla kome je glava okrenuta ka leđima i koji mogu da gledaju samo unazad. Što je najvažnije, prestali smo da sumnjamo u sebe i Srbiju. Srbija posle mnogo godina veruje u sebe i ne pada joj na pamet da ikoga ugrožava. Isto tako nemamo potrebu da izgovaramo velike reči, već nam je potrebna hladna glava - kazao je predsednik.

Posle zvaničnog dela otvaranja, Vučić će se sastati sa predstavnicima Srba iz regiona i Dodikom.

Sastanku će prisustvovati predsednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

Aleksandar Čepurin

Tanjug/Filip Krainčanić