"POTPUNO RETROGRADNI" Jovanović: Vučić moderniji od "građanske opozicije"

Pedsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić moderniji je od "građanske opozicije", ocenjuje predsednik LDP čedomir Jovanović i ističe, u intervjuu za Danas, da se neće povući iz politike, i pored lošeg rezultata LDP-a na beogradskim izborima.

Čedomir Jovanović
Čedomir Jovanović, Foto: Alo!

Na pitanje kako gleda danas na srpsku opoziciju, Jovanović odgovara da je katastrofa "građanske opozicije" u tome što je Vučić na svakom planu moderniji od njih, dok su oni "potpuno retrogradni".

"Ne mogu da shvate da su se promenili i Vučić i njegovi birači. Za 'građansku opoziciju' politika je pitanje stila, a za mene krvav posao. Zato sam im na prvim izborima 'ok' ja, na drugim beli listići, pa Radulović, pa Janković, pa onda đilas, koga su prethodno rušili", smatra Jovanović.

Upitan da li ga je Vučić nekada pozvao, Jovanović kaže da oni razgovaraju, ali da je obojici jasno koji su limiti.

Komentarišući to što je neretko na meti tabloida, Jovanović kaže da je da se često loše pisalo o njemu, te zapitao koga je on to opljačkao, ubio, i kakav je on narkoman.

"Zašto mene Vučić nije zvao 2016. da budem potpredsednik Vlade, kao što Dragan đilas kaže da je zvao njega? Ja se Vučiću nisam nudio da budem predsednički kandidat, za razliku od Saše Jankovića i Vuka Jeremića", rekao je Jovanović.

Dodaje da se neće povući iz politike, da političko delovanje danas ne mora da podrazumeva postojanje stranaka, a da će se on fokusirati na ono što je za njega fundamentalno, a to je, kaže, pronalaženje načina da prevaziđe nesporazum između sebe i dela društva kojem pripada.

Smatra da je u "u klinču sa društvom samo zato što pokušava da mu pomogne".

"Zar stvarno mislite da ja sad treba da palim Jarinje ili Brnjak kad Vučić sa manje ili više uspeha interpretira ono što sam ja o Kosovu mislio pre deset ili 15 godina? Zar ja imam pravo da obećavam vraćanje plata i penzija na raniji nivo, kad znam da ne postoji nijedan političar koji bi ih 'sekao' da ne mora?", pita Jovanović.

Nama je, ističe, stigla 'faktura' za 30 godina ludila, a on ne želi da napada Vućića, već da se nadmeće sa njim.

 • Korisnik: sara
  18/03/2018 - 10:53
  Opozicija se nikada ne moze porediti sa predsednikom Srbije.
 • Korisnik: dada
  18/03/2018 - 10:49
  Sto nisi isao na Kosovo licno,kao Vucic?
 • Korisnik: Danka
  18/03/2018 - 10:47
  Da li se to Ceda slihta Vucicu,sada kada je video da od LDP-a nema nista.
 • Korisnik: Lola
  18/03/2018 - 10:45
  Drugovi su mu pokazali gde je pogrešio! Čeda dupeglavac!
 • Korisnik: Mita
  18/03/2018 - 10:36
  Jovanovic nikada nije uzivao preterano poverenje kod gradjana, pa je takav slucaj i danas. Nema on sta da trazi u politickom svetu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi