Širi biznis:  Goran Ješić
Alo!
Širi biznis:  Goran Ješić

Alo!

Širi biznis: Goran Ješić, Foto: Alo!

Pored toga što je otvorio mlekaru „Milk Republic“, o čemu je „Alo!“ ekskluzivno pisao, i njegova supruga prošle godine je otvorila firmu, te od nedavno ima većinski udeo u firmi „Fruit Republic“, koja proizvodi džem i sokove!

Naime, kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, Ješićeva supruga od juna 2015. vlasnik je 75 odsto udela u kompaniji „Fruit Republic“ u Inđiji. U pitanju je fabrika za preradu i konzervisanje voća i povrća, te proizvodnju sokova od voća i povrća, kao i proizvodnju ostalih prehrambenih proizvoda.

„Alo!” sprečio rad sumnjive mlekare

Nakon pisanja „Alo!“ prethodnih dana o Ješićevoj mlekari „Milk Republic“ i o tome da su joj dozvole izdate na sumnjiv način, Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede ukinula je rešenja kojima je mlekari dato zeleno svetlo za rad, o čemu se sam Ješić požalio na Tviteru. Takođe, mleko i mlečni proizvodi „Milk Republic“ povučeni su iz Kliničkog centra Vojvodine, koji je njihove proizvode koristio za ishranu svojih pacijenata. Ova saradnja zanimljiva je jer je upravnik Urgentnog centra KC Vojvodine, Vesna Pajtić, supruga lidera DS-a, Bojana Pajtića.

- Goran Ješić je, nakon što je prestao da obavlja funkcije potpredsednika vlade AP Vojvodine i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, rešio da se, pored politike, ozbiljnije posveti biznisu. Tako sada ulazi u razne poslove i dilove. Vidite da se svakoga dana, praktično, otkrije po neka firma koju Ješići imaju. Tako je i sa fabrikom džemova, koja se vodi na njegovu ženu Ružicu - navodi dobro obavešten izvor „Alo!“.

Zanimljivo je i da je suvlasnik 25 odsto kompanije „Fruit Republic“ čovek čija je sestra godinama radila u kompaniji koja se bavi upravo preradom voća i prenela je njihovu tehnologiju.

Kako nastavlja, džemovi i sokovi u „Fruit Republic“ se prave na veliko i rasprodaju širom Vojvodine.
- Pored Ješićevih veza, i Ružica ima dobre kontakte sa potencijalnim kupcima, jer je godinama unazad imala biznis sa salašima - podseća izvor „Alo!“.

Crno na belo:  Izvod sa APR-a

Alo!

Crno na belo: Izvod sa APR-a, Foto: Alo!

Ružica je, naime, do aprila 2012. godine bila stopostotni vlasnik preduzeća „MMM salaš“, u okviru koga su poslovali brojni salaši u Vojvodini. Nakon što se posao dobro razradio, Ružica je u decembru 2011. prodala deo firme i zadržala 30 odsto vlasništva u kompaniji, da bi u januaru 2014. potpuno izašla iz tog posla. Interesantno je da je preduzeće „MMM salaš“ 2012. godinu završilo sa profitom od 1,5 milion dinara, dok su narednu godinu poslovali sa gubitkom od čak pet miliona dinara.

Kako smo do sada otkrili i pisali, Ješić sem u „Milk Republic“, lovu zgrće i u privatnoj firmi za PR i konsalting, poseduje brojne nekretnine, među kojima i stan u Beču.

Agencija bez konkretnog odgovora!

U poslednjem izveštaju o imovini i prihodima Gorana Ješića, koji je objavljen na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, nema njegovog vlasničkog udela u firmi „Milk Republic“. U Agenciji nam nisu konkretno odgovorili da li je promene u svojoj imovini prijavio, niti da li je prijavljena firma njegove žene. - Podaci iz izveštaja o imovini funkcionera koji nisu javni ne mogu da se koriste u druge svrhe, osim u postupku u kome se odlučuje da li postoji povreda zakona, te vam ne možemo odgovoriti na postavljeno pitanje. Takođe, kako podaci o imovini i prihodima supružnika nisu javni, ne možemo vam dati odgovor ni po tom pitanju - poručili su u Agenciji.

Komentari (3)

bosa

07.04.2016 20:38

JER ZATO OBEĆAVAJU NARODU SLADAK ŽIVOT, HA HA HA.E JEŠIĆ SE ZEZNUO KO ĆE KUPOVATI SA PLATOM OD 200 EVRA, KOLIKO SE SEĆAM ON JE PRVI UVEO TU PLATU KAO GRADONAČELNIK INĐIJE KAD SU POČELI DA DOLAZE STRANE FIRME.

Nelex

07.04.2016 23:35

Oni koji nisu upuceni nisu ni svesni kakva je to muljaza sa tim firmama. Zna se kako je i na koji nacin sve to sto on ima steko. A ne samo on nego i mnogi drugi. Svi cute, svi se prave mutavi, a naro ispasta i otplacuje ono sto svi oni uzurpiraju vec vise od 14 godina. Drzava duguje mirijarde eura u kreditima stranim bankama i mmf=u, a nigde nije nista ulozeno i nije izgradjeno, a tih para NEMA. Kazu tajkuni su izneli 51 milijardu dolara na ofsore racunima,a odprilike je toliki strani dug drzave

privrednik

08.04.2016 16:35

Zasto politicar da se ne bavi biznisom? Jesu li na Zapadu politicari obicni radnici ili nezaposleni?