Ješić nabacio posao kod Pajtićeve žene?!

Ivana Žigić | vesti 2016-04-05 21:08:28 2016-04-05 21:08:28

Ko će kome, ako ne svoj svome!

Alo!

Mlekara „Milk Republic“ Gorana Ješića, potpredsednika Demokratske stranke (DS) i Gorana Antića, ujaka direktora DS-a i jednog od najvećih finansijera te stranke Amira Bislimija, po svemu sudeći snabdeva mlekom i mlečnim proizvodima Klinički centar Vojvodine, u kome je, pak, jedan od upravnika Vesna Pajtić, supruga lidera DS-a Bojana Pajtića!

Bušatlija: Sve ispitati

Stručnjak za razvoj i investicije Mahmud Bušatlija smatra da treba da se provere uslovi pod kojima je Ješićeva mlekara izabrana za snabdevača. - Ne može se ništa tvrditi samo zato što neko nekoga poznaje, jer to ne znači ništa kada je posao u pitanju. Ipak, trebalo bi videti da li je sprovedena regularna procedura kada im je ustupljen posao - ocenio je Bušatlija.

 

Kako je „Alo!“ juče pisao, Ješić i Antić, uz manjinskog partnera, od septembra 2015. drže novosadsku mlekaru „Milk Republic“. Ovom demokratskom trojcu očito nije trebalo dugo da razrade posao, te već imaju velikog kupca svojih proizvoda, i to ni manje ni više nego KC Vojvodine, u kome je, interesantno, Vesna, supruga predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića, upravnik Urgentnog centra (?!).

- Očigledno je kako je „Milk Republic“ došao do toga da snabdeva Klinički centar, političkim vezama. Kako bi drugačije tek otvorena mlekara, koja pritom ima samo privremenu dozvolu za rad, i to izdatu na sumnjiv način, uspela da dobije tako veliki posao. Čak mislim da je Klinički centar raskinuo ugovor sa drugom mlekarom kako bi kupovali to političko mleko od Ješićeve i Antićeve mlekare - tvrdi dobro obavešten izvor „Alo!“.

Kako saznajemo, ovim povodom već je stigao zahtev novosadskoj Upravi za veterinu za kontrolu mlečnih proizvoda u KC Vojvodine.
Iako smo juče pokušali da dobijemo i zvaničan odgovor vojvođanskog Kliničkog centra o tome iz koje mlekare kupuju mleko i mlečne proizvode, oni nam do zaključenja ovog broja nisu odgovorili. „Alo!“ je, pak, došao u posed fotografija proizvoda „Milk Republic“, koje je u četvrtak, 31. marta, uslikao jedan pacijent koji je boravio u toj zdravstvenoj instituciji. Kako tvrdi, pavlaka i jogurt ove mlekare posluženi su pacijentima u Kliničkom centru.

U Ministarstvu poljoprivrede juče su nam samo potvrdili da trenutno češljaju poslovanje mlekare, ali nisu otkrivali detalje.
- Kontrola objekta „Milk Republic“ u Kisaču i dokumentacija koja se odnosi na objekat još uvek traje, tako da vas o detaljima kontrole i ostalog u vezi sa ovim objektom možemo obavestiti tek nakon okončanja kontrole. Očekujemo da će kontrola biti završena u narednih nekoliko dana - kratko su nam poručili iz Ministarstva i dodali da tokom trajanja postupka ne mogu da iznose detalje.

 

Zaposlili i Dulića

Mediji su nedavno otkrili da je posao u Kliničkom centru Vojvodine dobio i Oliver Dulić, bivši ministar i funkcioner demokrata. Kao ortoped, on je našao uhlebljenje na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju kliničkog centra. Kako su mediji tada pisali, Dulića je zaposlio lekar koji je upravo kadar DS-a.

Expand player
Pogledajte više