Jeremić ruši Đilasov bojkot! U Njujorku dobio instrukcije!

alo.rs | vesti 2019-10-23 17:07:38 2019-10-23 17:07:38

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke (NS), boravio je nedavno u Njujorku, gde je dobio po ušima zbog toga što je najavio bojkot predstojećih parlamentarnih izbora, saznaje „Alo!“.

Alo!/Vladimir Marković

Naši izvori iz NS-a navode da su stranci Jeremiću poručili da bez obzira na sve te najave kako ume i zna na izbore na kraju mora izaći, pa makar ga to koštalo i izbacivanja iz SZS-a.

Boba Živojinović dužan Palmi! Sve se odigralo na Kopaoniku!

AUTOR: Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 26.10.2019. 13:30 Dosad nepoznati detalji Dragan Marković Palma, Foto: Alo.rs Političar Dragan Marković Palma posetio je štand redakcije "Alo!" na Sajmu medija Političar i predsednik stranke "Jedinstvena Srbija" pristao je da odgovara na provokativna pitanja novinarke Alo.rs na Sajmu medija gde je bio gost naše redakcije.

- I sada je u Vuk u užasnoj poziciji. Ne zna kako da se izvuče iz svega, prerano se zaleteo i najavio bojkot bez konsultacija sa svojim finansijerima, ali nema dileme da će morati da ih posluša, sada razrađuje taktiku kako to da uradi na najbezbolniji način - navodi naš izvor.

U isto vreme u NS-u je počela seča visokih funkcionera koji se i najmanje suprotstavljaju Đilasovim idejama i planovima!
Kako saznajemo, u stranci Vuka Jeremića vlada žestoka podela na one koji su za bojkot predstojećih izbora koji je inicirao Dragan Đilas i one koji se toj ideji protive... Tabor đilasovaca među narodnjacima, kako ih u stranci zovu, predvodi gradski funkcioner Nikola Jovanović, kome je Jeremić maltene prepustio kadriranje u stranci, iako je, kako tvrde upućeni, samo pitanje dana kada će Jovanović i formalno preleteti kod Đilasa.

U Jovanovićevoj nemilosti našao se ovih dana Vladimir Dobrosavljević, predsednik Izvršnog odbora NS-a.

- Jovanović, koji vedri i oblači i stranci jer Jeremić gotovo nikada nije u zemlji i ne stiže da se bavi partijom, Dobrosavljeviću je otvoreno rekao da zbog stavova i ponašanja koji su navodno u suprotnosti sa stavovima stranke na tako važnoj poziciji ne može ostati, ali da će mu Vuk verovatno onda dati potpredsedničko mesto. Dobrosavljević, kao neko ko ima višedecenijsko političko iskustvo i koji je do sada bio u raznim strankama, na smenu neće tek tako pristati jer je za stranku činio mnogo po pitanju izgradnje infrastrukture. Na njegovu stranu odmah su stali i Zdravko Ponoš i još nekoliko funkcionera koji su da kažemo desno orijentisani, poput Sande Rašković Ivić - priča naš izvor, navodeći da će Jovanović „čim završi sa Dobrosavljevićem nastaviti da se obračunava i sa drugim neistomišljenicima“.a

Pročitajte još:

Politički analitičar Branko Radun zaključio je još pre određenog vremena da su stranke okupljene u SZS-u prerano proglasile bojkot...

- Ne bi bilo kasno ni da su to uradili oko Nove godine ili čak onog momenta kada bi izbori bili raspisani, ovako su se unapred osudili na propast. Bojkot je nešto što ne tangira građane, nešto neopipljivo i nešto što ih uopšte ne zanima. Rejting je nakon objave bojkota vrtoglavo počeo da pada SZS-u i sada su uveliko svesni da su pogrešili. Naravno da je toga svestan i Jeremić, kome je uvek bilo najvažnije šta mu kažu stranci. Tako da verujem da on uveliko razmišlja o izlasku na izbore - smatra Radun.

Počelo osipanje stranke

Slađana Grbić, predsednica krupanjskog opštinskog odbora Narodne stranke, podnela je juče neopozivu ostavku i istupila iz te partije. Razlog za to je, kako je ispričala, odluka NS-a da se priključi SZS-u i da bojkotuje predstojeće izbore.

 BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Expand player
Pogledajte više