Ceremonija transformacije BSK u Vojsku Kosova
Informer/A.G.
 Ceremonija transformacije BSK u Vojsku Kosova

Informer/A.G.

Ceremonija transformacije BSK u Vojsku Kosova, Foto: Informer/A.G.

 

U vojnom objektu Adem Jašari u Prištini počela je ceremonija transformacije BSK u Vojsku Kosova, Svečanosti prisustvuju politički predstavnici Albanaca, vojni i policijski generali i brojne druge zvanice.

PROČITAJTE JOŠ:

U prvom redu sede Hašim Tači, Kadri Veselji i Ramuš Haradinaj. Kao da je jedva dočekao, Hašim Tači je u kasaranu Adem jašari dočao u vojnoj uniformi.

 

Oko kasarne raspoređene su jake vojne snage koje sa dugim cevima obezbeđuju ovaj vojni objekat.

Informer objavljuje ekskluzivne fotografije i snimke sa ove ceremonije koja je počela intoniranjem himne nepriznate države Kosovo.

 Ceremonija transformacije BSK u Vojsku Kosova

Informer/A.G.

Ceremonija transformacije BSK u Vojsku Kosova, Foto: Informer/A.G.

 

Predsednik Skupštine tzv Kosova Kadri Veselji je rekao da je ovo važan dan za buduće generacije. Svaka država ima svoju vojsku, mi smo svoju danas stvorili. Ovo je došlo u pravo vreme. Mi smo pripadnici nacije koja nikada druge nije napala ili radila na nečiju štetu, nikada druge nismo mrzeli, rekao je Veselji.

Posle Kadrija Veselija okupljenima se obratio predsednik lažne države Hašim Tači. On je kazao je da je Kosovo dobilo savremenu vojsku koja će, kako je rekao, biti garant mira i stabilnosti.

 

- Naša vojska je stvorena da bi garantovala mir i biće faktor stabilnosti - nadovezao je predsednik tzv Kosova Hašim Tači.

Komentari (7)

Zoki

14.12.2018 17:52

Šiptarske njuške.

XXL

14.12.2018 18:03

Kako god al' Ovi ga slave.

Nora

14.12.2018 19:51

Ovo je sramota za ceo svet!

Nora

14.12.2018 19:52

Zalosno je sta medjunarodna zajednica dozvoljava u 21 veku! Uzas

Nikolija

14.12.2018 20:28

Ovo su teski trenuci za sve nas, posebno za one koji zive na Kim , ali Srbija ima snage da vas zastiti i nece se odreci svog naroda ni svoje trobojke.

Nikolija

14.12.2018 20:30

Nas predsednik ne ide u uniformi i nema nameru da nekog plasi, i to ne znaci da se nekog bojimo vec da je mir jedini put kojim ide Srbija.

Goca

15.12.2018 08:36

Tači se negde sprema, izgleda.