Milorad Dodik
Tanjug/Filip Krainčanić
Milorad Dodik

Tanjug/Filip Krainčanić

Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

* Milorad Dodik istakao da se u Starom Brodu dogodio pir

* Ubijanje Srba bila je zvanična politika NDH

* Dodik je dodao da će u Stari Brod dolaziti kad god bude mogao

 

Dodik je istakao da se u Starom Brodu dogodio stravičan pir, stravičan po tome što je bilo zabranjeno da se o njemu govori, prenosi RTRS.

- Ubijanje Srba bila je zvanična politika NDH. Srbi koji su došli ovde, očigledno im je bilo namenjeno da budu pobijeni- rekao je Dodik u Starom Brodu.

Jednom rečenicom objasnio šta misli o današnjem incidentu na granici sa Hrvatskom! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 07.09.2019. 19:29 - 07.09.2019. 19:38 Vojno-politički komentator Miroslav Lazanski rekao je da nije začuđen što je srpskim vojnim kadetima zabranjen ulazak u Hrvatsku, kao i da bi to trebalo rešavati sa Kancelarijom NATO u Beogradu.

Tu je danas osveštan Spomen-muzej srpskom žrtvama koje su mučenički stradale 1942. godine od ustaške ruke. On je dodao da nije Republike Srpske danas ne bi bilo ni ovoga u Starom Brodu, te istakao kako je opravdana bila borba za Srpsku.

Dodik je dodao da će u Stari Brod dolaziti kad god bude mogao i dodao kako to mora da bude mesto gde će dolaziti školske ekskurzije da bi naučili šta se ovde dogodilo. Pokolj u Starom Brodu i Miloševićima desio se u proleće 1942. godine, uglavnom na obalama reke Drine, u mestima Stari Brod i Miloševići, opština Višegrad.

Ustaše, predvođene Đurom Francetićem, u ovom pokolju ubile su više od 6.000 nenaoružanih Srba, isključivo civila.
Jedan broj ljudi se namerno ili nenamerno utopio u reci Drini bežeći od ustaša.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Predsednik Vučić obišao manastir Banjska