Jedan uticajan čovek beogradskog podzemlja stoji iza Dragana Đilasa!

Ekipa Alo! | vesti 2019-01-28 17:55:13 2019-01-28 17:55:13

List Alo! došao je do novih informacija.

Alo!/Marko Marković

„Poljoprivredni kombinat Beograd“, u vreme dok je gradonačelnik bio Dragan Đilas, tokom 2012. godine, platio je firmi „Turbo gas“ čak sedam miliona evra za izgradnju štala za krave muzare.

Od tog novca potrošeno je čak 650.000 evra na kupovinu njive u Kikindi, koja je bila u privatnom vlasništvu Ivana Rotarova, vlasnika "Turbo gasa", što znači da je sam od sebe kupio njivu za 650.000 evra. Rotarov je tako izvukao deo para i podelio s onima koji su mu namestili posao sa PKB-om.

Farma, koja je izgrađena po ugovoru o građenju, podignuta je bez građevinske dozvole, bez projekta i bez odluke upravnog odbora PKB-a kao organa upravljanja. Čitav posao je preplaćen, a navedeni objekti do danas nisu dobili upotrebnu dozvolu.

Pročitajte još:

 

Zanimljivo je da je "Turbo gas" tek 2013. promenio delatnost kako bi imao nadležnost za obavljanje građevinskih poslova, a u međuvremenu su otvarani i vrlo brzo zatvarani ogranci firme namenjeni za različite delatnosti.

Rotarov nije osuđivan, iako je protiv njega podneto više krivičnih prijava za krivična dela ugrožavanja javnog saobraćaja, falsifikovanja i zloupotrebe platnih kartica, falsifikovanja službene isprave, falsifikovanja isprave, zloupotrebe ovlašćenja u privredi i zloupotrebe službenog položaja, a u vezi s poslovanjem „Turbo gasa“, Poreska uprava podnela je krivične prijave za poresku utaju.

Ivan Rotarov, pored toga što je vlasnik PD „Turbo gas“ u Srbiji, ujedno je i većinski vlasnik sa preko 51% akcija akcionarskog društva „USU Magistrala“ A.D. Mojkovac iz Crne Gore, a manjinski udeo poseduje crnogorski biznismen Đ. P, koji je, prema saznanjima „Alo!“, blizak saradnik Luke Bojovića i vrlo bitan saradnik škaljarske kriminalne grupe. U vlasništvu ove firme je i autobuska stanica u Mojkovcu.

Đ. P. je, prema policijskim saznanjima, aktivno uključen u poslove Luke Bojovića i „škaljaraca“, koji se odnose kako na krijumčarenje narkotika, tako i na prenošenje poruka, ulaganje novca u nekretnine i logistiku. On spada u grupu najpoverljivijih saradnika Luke Bojovića, u kojoj je bio i Bojovićev kum, ubijeni Dragoslav Miloradović zvani Gale, ubijen 23. maja 2018. na Karaburmi.

Pročitajte i ovo:

 

Ovaj biznismen je novac stečen kriminalom, u saradnji s Lukom Bojovićem, uložio u svoje dve firme u Budvi, koje se bave trgovinom, turizmom, projektovanjem i izgradnjom stambenih zgrada i poslovnih objekata. Osim što se bave izgradnjom različitih objekata, ove firme poseduju i skupocene turističke objekte.

Dakle, Ivan Rotarov, koji je od Rajka Mandića, kog je na čelo PKB-a postavio Dragan Đilas, dobio posao precenjene vrednosti od sedam miliona evra, poslovni je partner jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji ujedno uživaju i njegovo najveće poverenje!

Zadužili PKB za desetine miliona evra

Na čelu PKB-a u vreme ovih muljačina bio je Rajko Mandić, kog je na to radno mesto postavio upravo Dragan Đilas. Za vreme mandata Rajka Mandića, PKB se zadužio kod poslovnih banaka 25,6 miliona evra i 517 miliona dinara, najverovatnije tendenciozno da bi tako bila olakšan privatizacija PKB-a.

 

 

Expand player
Pogledajte više