VELIKE PROMENE U VLADI SRBIJE Jedan od ministara se odrekao fotelje u Nemanjinoj 11?!

Predsednik Vučić neka namiri SNS, ostale koalicione partnere… Ja ne moram da budem ministar, nema potrebe, menjaju se vremena, menja se politika, dolaze drugi ljudi - poručio je Vulin

Vlada Srbije
Foto: Tanjug

Ne očekujem mesto u novoj vladi Srbije, poručio je juče Aleksandar Vulin, ministar odbrane i lider Pokreta socijalista, i na taj način se i on, nakon Rasima Ljajića, ministra i lidera SDPS-a, odrekao fotelje u Nemanjinoj 11.

Prema saznanjima „Alo!“, postoje šanse da Vulin ne bude ministar vojni, ali još uvek postoji i mogućnost da preuzme neki drugi resor pošto se u mnogim kriznim situacijama proteklih godina istakao kao jedan od najodanijih saboraca predsednika Aleksandra Vučića. Iako su njegovi stavovi nekad bili radikalniji od kursa zvanične državne politike, Vulin je pokazao hrabrost i lojalnost veću od mnogih visokih funkcionera iz samog SNS-a.

- Predsednik Vučić neka namiri SNS, koja je dobila najviše glasova, ostale koalicione partnere, a Pokret socijalista ne mora da ima nijednog ministra u vladi. Ja ne moram da budem ministar u vladi, nema potrebe, menjaju se vremena, menja se politika, dolaze drugi ljudi, spoljno-politički prioriteti - poručio je on juče za TV „Pink“ i naglasio da se zahvaljujući poverenju Vučića „borio za KiM, pravio Zakon o radu, čuvao Srbiju od migrantske krize, bio ministar odbrane“.

- Ministar odbrane, to je najviši stepen koji možete da dobijete u politici. Posle toga ne moram da budem ništa, nikada više da se bavim politikom - rekao je on i dodao da će se baviti pisanjem, novinarstvom.

Ko će biti novi ministri u vladi Srbije, koja će biti formirana početkom oktobra, zna samo Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS-a, ali ono što je sasvim izvesno da u novoj vladi neće biti četiri ministra sa kvote naprednjaka.

- Odlaze Zoran Đorđević, Nela Kuburović, Vladan Vukosavljević, koji je nestranačka ličnost, i Goran Knežević, koji je sam najavio povlačenje - navode naši izvori i dodaju da će i socijalisti ostati bez svojih uzdanica u Nemanjinoj 11.

Aleksandar Vulin, Vojska Srbije, Vojnik, Vojnici
Foto: MOD

- Sasvim je izvesno da Goran Trivan i Slavica Đukić Dejanović neće biti deo buduće vlade. Ministarskim funkcijama mogu da se nadaju samo Ivica Dačić i Aleksandar Antić - ističu naši izvori i dodaju da je još neizvesna pozicija Branka Ružića, potpredsednika SPS-a i aktuelnog ministra državne uprave i lokalne samouprave.

Podsetimo, „Alo!“ je juče pisao da Ivica Dačić, lider SPS-a, moli Vučića za treći resor.

- Branka Ružića samo ministarstvo može smiriti da ponovo ne pravi probleme i ne ruši Dačića u SPS-u i ne komplikuje ionako klimave odnose sa SNS-om. Zato ovih dana Dačić lobira, narodski rečeno - moli, da se obezbedi jedan resor za buntovnog Ružića - kazali su naši izvori.

Ðurić: O Vašingtonu kad bude ozvaničeno

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, povodom najava da će biti imenovan za ambasadora Srbije u Vašingtonu, nije želeo da govori o nečemu što, kako je rekao, još nije ozvaničeno i o čemu tek treba da se razgovara. „O tome neću da govorim jer ne bi bilo diplomatski da se govori o nečemu što još nije realizovano i o čemu tek treba da se razgovara sa zemljom prijema“, rekao je on za TV „Pink“.

Povezane vesti

 • Korisnik: ivica
  22/09/2020 - 08:36
  pametan covek dosta sad ide kod tete u kanadu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi