Marko Vidojković
Printscreen
Marko Vidojković

Printscreen

Marko Vidojković, Foto: Printscreen

Pisac Marko Vidojković koji je na Đilasovim protestima profesore i studente Pravnog fakulteta u Beogradu nazivao ološem, smradovima i kretenima, naglo je promenio ploču.

On je u intervju za magazin buka.com rekao kako je od samog početka jasno da su protesti #1 od 5miliona heterogeni, odnosno da ih u različitim mestima oranizuju različiti ljudi. Negde su u organizaciji članice Saveza za Srbiju, negde Pokret slobodnih građana, negde građanska udruženja koja se ovih dana ujedinjuju u Građanski front, a u većini mesta svi oni zajedno.

Pročitajte još:

 

- Svaki svoj slobodni dan iskoristio sam da se odazovem pozivima da držim govore u pobunjenim mestima, a na tom teškom i neveselom putu triput su mi se desila s*anja i to ne od naprednjaka. Ovo je priča o tim sranjima - priča Vidojković koji je prvo bio sprečen da govori u Rumi iz razloga što je čoveku koji ga je zvao da govori zabranjeno da učestvuje u organizaciji, jer je „žuti lopov“, a zabranili su mu ljudi koji Vučića "pljuju na sva zvona".

- Pu, pi*ka im materina retardirana. Pitam ga kakve vam to budale organizuju protest, a on mi objasni da su to neki lokalni mentoli, nadrkani na Vučića, ali i na demokrate, te da on ne želi da pravi probleme, zbog čega je istupio iz organizacije. Dobro, onda me baš zabole da dolazim u Rumu i držim govor...

... pa Požarevac. Pokret "Jasno i glasno" me pozvao. Bilo mi je doduše i malo čudno što me ne zovu da govorim, kad me već zovu iz sedamdeset drugih mesta. Kad sam video da "Jasno i glasno" menjaju slogan protesta iz #1od5miliona u #niKurtaniMurta pretpostavio sam da, u skladu sa najnovijim razvojem događaja u pojedinim sredinama, verovatno imaju problema sa lokalnim jastrebovima Saveza za Srbiju.

Pitam je l treba podrška, a dame iz pokreta odgovaraju kako su od početka htele da me zovu da održim govor, međutim, problem je u tome što je tamo u organizaciji neka budala koja se svaki put kad neko pomene Marka Vidojkovića se zacrveni i urla: "Ne može Vidojković!" Pu, majku li mu je*em, mora da je to jedan od onih ljubomornih, kažem ja, a one mi odgovaraju kako je njegov glavni argument bio da ne mogu da govorim, jer sam kod Jeremića u stranci.

 

Glumac Nikola Kojo nedugo potom odgovorio je "gospodi" iz Saveza Srbiju i pozvao ih da ga "spreče u tome" da govori u petak, naznačivši da će se na istom mestu uskoro naći i sam Marko Vidojković.