Janković podržao žute sudije!

A. I. | vesti 2018-06-21 15:34:00 2018-06-21 15:34:00

Janković podržao sudije Apelacionionog suda u Beogradu koje su ukinule minimalne kazne protiv žandarma koji su surovo pretukli Andreja Vučića.

Printskrin

Nakon sramnog postupka žutih sudije koje su time izvršile dodatni pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njima je podrška stigla očekivano od lidera PSG Saše Jankovića.

On je u svom sramnom saopštenju pozdravio odluku sudija koje su birane u vreme vlasti Demokratske stranke i ministarke Snežane Malović, a koje su odlučile da se ukine prvostepena presuda kojom su na minimalne kazne osuđeni žandarmi koji su pretukli predsednikovog brata Andreja i Predraga Malog, brata aktuelnog ministra finansija, samo zato što su se u pogrešno vreme našli na pogrešnom mestu.

- Izjave Vučićevih funkcionera poput Marka Đurića koji, uprkos zakonskoj zabrani, presudu Apelacionog suda nazivaju sramnom, dokaz su da za njih zakoni ne važe, a povezivanje te presude sa postupkom pregovora o Kosovu pokušaj je da svoju nesposobnost opravdaju novim i novim teorijama zavere. Pokret slobodnih građana smatra da su nezavisnost sudstva, vladavina prava, institucionalna i prosvećena država temelji slobode i pravde. Pokret slobodnih građana pruža podršku svim ljudima u pravosuđu i drugim institucijama koji svoj posao, i u ovakvim uslovima, pokušavaju da rade u skladu sa pravilima struke i savešću i obavezuje se da će im, ako i kada preuzme političku odgovornost u zemlji, pomoći da ostvare ideju nezavisnog pravosuđa i depolitizovane administracije - kaže se, između ostalog, u saopštenju PSG.

Expand player
Pogledajte više