Janković hoće da strelja Vučića!

J.Marković | vesti 2017-09-21 15:08:01 2017-09-21 15:08:01

Janković ponovo priziva nasilje! Saša Janković, bivši zaštitnik građana i aktuelni lider Pokreta slobodnih građana, poručio je da će spasiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne prođe kao Čaušesku.

Rajko Ristić

Srpski ministri s druge strane za “Alo!” tvrde da ova izjava pokazuje sklonost Jankovića ka nasilju i ubistvima.

Naime, Saša Janković je ocenio da je sada konflikt u društvu kontrolisan, ali da bi lako mogao da izmakne kontroli.

- Aleksandar Vučić podsvesno teži scenariju u kome pali sve oko sebe, kao Neron Rim. Pre tri godine sam mu rekao da ću u budućnosti biti taj koji će ga spasiti da ne doživi sudbinu Čaušeskua. Tako ne treba da završi niko, na takvim osnovama se budućnost teško gradi - rekao je Janković za “Nin”, a na pitanje šta mu je Vučić na to rekao, kazao je: “Ćutao je”.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je za “Alo!” da Janković mora još mnogo da uči o politici i demokratiji.

- Ne znam samo čemu to podsvesno teži Janković sa ovakvim poređenjima i upozorenjima. Šta on umislja, da zato što je u opoziciji može da priča šta hoće i priziva nasilje? - zapitala se ona.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je za “Alo!” da Janković ima sklonost ka nasilju i ubistvima.

- Zato nikada nije objasnio kako je u njegovom stanu njegovim pištoljem ubijen njegov prijatelj. Čaušeskua su streljali zajedno sa njegovom suprugom nakon oružane pobune. Janković sebe vidi kao vođu pobune i komadanta streljačkog voda. Srbija je ozbiljna i stabilna zemlja koja tako nešto nikada neće dozvoliti, a koliko poznajem Vučića znam da on tako nešto ne bi oćutao, naprotiv, zato i neverujem da je Janković to rekao, ali sam siguran da bi želeo da jeste - kazao je Vulin.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić navodi da nema nikakvog opravdanja da se danas, u bilo kom smislu, pominje sudbina rumunskog diktatora Čaušeskua.

- To ne mogu drugačije da protumačim nego kao prizivanje nasilja. Srbija je demokratska zemlja, daleko je odmakla u izgradnji demokratskih institucija i taj proces se ne može vratiti unazad. I Janković to dobro zna, jer je i sam godinama učestvovao u gradnji tih demokratskih institucija. Zato njegova izjava, osim što je neubedljiva i ponovljena, a podsećam da je nešto slično govorio u kampanji za predsedničke izbore, govori o tome da u njegovoj agendi nema nikakve konkretne politike, niti ideja. Pominjanje Čaušeskua, ponavljam u bilo kom kontekstu, a posebno u vezi sa Aleksandrom Vučićem, je zlokobno i preteće. Na sreću, ogromna većina građana Srbije ne obraća pažnju na ovakve katastrofične ideje, a to su i pokazali na nedavnim predsedničkim izborima, uveren sam da će tako biti i ubuduće - zaključio je Antić.

Jovanov: Saša je nekrofil!

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov kazao je za “Alo!” da se Janković se ponaša kao nekrofil.

- On, bukvalno, u svakom svom izlaganju, u svakom istupu na direktan, ili indirektan način spominje smrt. Ta njegova opčinjenost smrću izaziva jezu. Isto rade i njegovi satrapi koji kroz osmeh pričaju o prebijenim novinarkama ili najavljuju “pišanje po grobovima”. Ta ekipa jezivih mračnjaka na čelu sa Sašom Jankovićem sada Srbiji nudi nemire, građanski rat, smrt i grobove i očigledno ima nameru da spreči Srbiju da bude stabilna, mirna, da živi i razvija se - isatakao je Jovanov.

 

Expand player
Pogledajte više