Jadranka udarila na Anu!

Jelena Đondović | vesti 2017-11-17 16:04:02 2017-11-17 16:04:02

Jadranka opet udarila na Anu!

Tanjug/sava radovanović

 

Nakon što je pre mesec dana ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, za naš list poručila premijerki da će ako ona bude izbačena iz Vlade, leteti i Ana, članica Vlade se juče ponovo obrušila na svoju šeficu, ovoga puta zbog EU!

Joksimovićeva je, naime, javno na televiziji iskritikovala premijerkine izjave date u Briselu. Govoreći o pristupanju Srbije EU, i tome da “paket-aranžman” Zapadnog Balkana znači usporavanje Srbije u tom procesu, ministarka je istakla da je razočarana što se u četvrtak u Briselu govorilo o tom paketu, a ne o ŠP-u koji se tiče svih važnih reformi.

Na pitanje da li su njene zamerke upućene samo na račun predstavnika EU ili i na račun premijerke Brnabić budući da je ranije izjavila da se ne slaže sa premijerkinom izjavom da nije važno koliko je poglavlja otvoreno, Joksimovićeva je odgovorila:

- Kao ministar za evropske integracije ne smem da dozvolim u ime svih koji se bave tom oblašću da kažem da je svejedno da li ćemo otvoriti jedno ili četiri poglavlja - navela je Joksimović dodajući da je otvaranje poglavlja dokaz da se radilo na reformama.

Ona je istakla i da, budući da je prepoznat ekstreman napredak, očekuje da će Srbija otvoriti najmanje tri poglavlja do kraja godine.

- Sve drugo bi bilo tumačeno kao usporavanje procesa evropskih integracija - navela je ona.

Ovo, naime, nije prvi put da Joksimovićeva bez dlake na jeziku odbrusi predsednici Vlade. I nakon što je premijerka Brnabić kazala da će biti smena u Vladi ako izostanu rezultati, ministarka za evropske integracijde je za “Alo!” poručila da je mandat dobila od stranke kojoj pripada i da ako izostanu rezultati u više oblasti treba svi da snose odgovornost, pa i sama premijerka.

- Kada je reč o smenama, njih može da bude samo ako izostanu rezultati. Mi smo tu da sprovodimo zajedničku politiku koja će dati bolji poslovni ambijent i omogućiti bolji život naših građana. Samo to mi je važno - rekla je Brnabićeva.

Sa druge strane, Jadranka Joksimović koja je i visoka funkcionerka SNS-a, komentarišući izjavu predsednice Vlade istakla da je mandat dobila od stranke kojoj pripada.

- Ja svoj posao radim odgovorno i predano, a mandat sam dobila od stranke kojoj pripadam, a koja je ubedljivo pobedila na parlamentarnim izborima. Ako izostanu rezultati u više oblasti, onda svi snosimo odgovornost, uključujući i premijerku kao prvu među jednakima - kazala je za “Alo!” Joksimovićeva.

Šta je zaista rekla premijerka!

Premijerka Ana Brnabić rekla je u Briselu da je Srbija spremna za otvarnje pet poglavlja, ali da očekuje da se u decembru otvore tri ili četiri poglavlja.

“Pokušavamo da se ne vezujemo za brojeve, već da ostanemo fokusirani na primenu reformi i na to kuda idemo kao društvo”, poručila je Brnabić iz Brisela

 

Expand player
Pogledajte više