JA JEDEM BIFTEK, A TI CRKNI Iznajmljuju automobile za 108.000 evra koje pripadaju građanima!

Kako se ko dočepa fotelje s opštinskim parama, ponaša se kao da su mu ih mama i tata ostavili u nasledstvo

Plandište, kola, kabinet
Plandište, kola, kabinet, Foto: Privatna arhiva/ Shutterstock/ P

Opština Plandište za samo tri automobila, od kojih je jedan luksuzni, daje oko 108.000 evra od građana tog malog vojvođanskog mesta. Međutim, oni ta vozila uopšte ne kupuju već iznajmljuju. Za te pare, pošto su čelnici čvrsto rešili da svoje zadnjice smeste u udobne četvorotočkaše, mogli su da kupe pet odličnih vozila po ceni od po 20.000 evra. 

Ugovor o nabavci službenih automobila opština je zaključila sa jednom rentakar kućom na 12.740.414,4 dinara, što je oko 108.000 evra, a parafirao ga je u novembru predsednik opštine. Te pare biće utrošene za rentiranje automobila na period do pet godina.

Nema žive duše

„Alo!“ je juče pokušao da stupi u kontakt s predsednikom opštine Plandište, ali je on bio, kako nam je rečeno, na sastanku van zgrade, dok je za osobu koja je zadužen za medije, rečeno da je na stručnom usavršavanju.

Ono što su bili zahtevi opštinara, a što se veoma precizno navodi u konkursnoj dokumentaciji, jeste da jedno od tri vozila bude luksuzno, sa pogonom na sva četiri točka, sa automatskim DSG menjačem, da ima kožna sedišta i prednja sportska sedišta kao da će na trke, zatim sportske pedale, erbeg, čak i za kolena vozača. U tehničkim zahtevima navodi se i da taj luksuzni automobil mora da ima tonirana stakla, kožnu ručicu menjača i osam zvučnika .

Osim ovakvog luksuznog putničkog vozila, Opština traži i dva manje luksuzna automobila.

Plandište, kola, kabinet
Plandište, kola, kabinet, Foto: Privatna arhiva/ Shutterstock/ P

- Taj luksuzni putnički automobil mogla bi da bude „škoda superb“ ili eventualno „pasat“. Da su, recimo, „škodu“ kupili sa svom tom dodatnom opremom, platili bi je najviše oko 40.000 evra. Ono što me buni su ta sportska sedišta. Nije mi jasno da li to čelnici opštine idu na trke ili o čemu je reč.

 

Ja jedem biftek, a ti crkni

Jovan Repac, predsednik opštine Plandište, nedavno je imao konflikt preko jedne društvene mreže s ratnim veteranom koji ga je kritikovao i po svemu sudeći iznervirao, pa mu je tim povodom napisao: „...Nisi moj nivo, ološu jedan, a za tebe sam gospodin predsednik! A sada da se vratim svojoj večeri - biftek sa prelivom od tartufa je sjajan, a košta koliko ti mesečno zaradiš! E toliko ja dam na večeru jer sam sposoban, a ti crkni od zavisti, ološu jedan!“ Repac se kasnije branio da nije baš sve tako bilo, već da mu je to neko podmetnuo.

Takođe, da se radi o brdovitom predelu, a ne o ravnici možda bih razumeo i što su nabavili vozilo s pogonom na sva četiri točka. Ima tu još stvari koje im nisu potrebne. Uostalom, ako su hteli neki pouzdan i dobar automobil, mogli su da ga kupe za samo 20.000 evra sa svom tom dodatnom opremom i bog da ih vidi. „Fijat“ ima odlična vozila, a i kao funkcioneri u ovoj zemlji dali bi dobar primer time što bi vozili automobile koji se proizvode u Srbiji. Ovo mi smrdi, iskreno da vam kaže, na neku ozbiljnu mućku - kaže za „Alo!“ jedan auto-mehaničar iz Beograda.

Međutim, nije samo on šokiran ovim tenderom, već i meštani s kojima smo razgovarali, a koji su insistirali na anonimnosti, kako ne bi imali problema.

 

Plandište, kola, kabinet
Plandište, kola, kabinet, Foto: Privatna arhiva/ Shutterstock/ P

- Drago dete, šta da ti kažem... Može im se pa rade kako hoće i šta hoće. Verujte da ima mali milion stvari na koje su mogli da potroše taj novac samo u opštini. A da ne pričamo koliko ima bolesne dece za koju se pare skupljaju SMS porukama. Da su novac dali za lečenje nekog deteta, niko im ni reč ne bi rekao. Sramota, šta drugo da kažem –- rekla nam je meštanka Plandišta.

I njen suprug i komšije s kojima smo razgovarali, kako navode, potpisuju svaku njenu reč.

- Kako se ko dočepa fotelje sa opštinskim parama, ponaša se kao da su mu ih mama i tata ostavili u nasledstvo. Tako je oduvek bilo, a bojim se da će tome teško moći da se stane na put - dodaje suprug naše sagovornice.

 • Korisnik: Nenad
  21/02/2020 - 20:20
  Pravi čovek je na čelu ove opštine ali nažalost nije jedini koji njome upravlja. Građani znaju da on ne želi da bude paravan nikom ko je van zakona i tu je najveći problem...moraju vladajuće stranke da vode dobro računa ko se nalazi u njihovim redovima...
 • Korisnik: Golden boy
  21/02/2020 - 14:40
  I ja sam iz Opstine Plandiste.. Ovde se u proteklih 4 godine, kolko je na vlasti SNS i Repac uradilo mnogo! Ne bih ikoga da branim, da me ne shvarite pogresno. Ali oni urade koliko mogu i to ako dobiju odobrenje. Kao sto svi znate i svima je poznato da je bila drzavna revizija u opstini i da se nisu nasle nepravilnosti u radu. Mrzim kad tamo neki Plandistanski advokati i ko zna kakva goveda koja su imala priliku da vode opstinu, komentarisu nesto a ti isti su opstinu upropastili.
 • Korisnik: Biftek
  21/02/2020 - 14:06
  Pozivam Alo i Blic da istraze poslovanje javnih preduzeca i ustanova u Plandistu da vide kako se zaposljavaju partiski drugovi i clanovi porodice
 • Korisnik: Rade
  21/02/2020 - 13:45
  A vidi ti imena botova, iki, ali, maki, miki... Strašno!!! Ja razumem da branis nekoga ko ti je rod, ali da branis nekog ko ti nista ne znaci u zivotu, otima iz tvojih usta, puni dzepove... E to ne razumem stvarno.
  • Biftek @Rade
   21/02/2020 - 17:53
   Rade dobijaju pare da botuju u opstini i moraju zbog posla posto ih je sve on i saradnici njegovi zaposlili
 • Korisnik: Bole
  21/02/2020 - 13:26
  Ne daj se Jovane, nisu ti ni do kolena oni sto te pljuju. Neće građani da ih predstavljaju kriminalci i kojekakav ološ nego porodični ljudi ko će da se bore za bolji iživot svih.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi