Vladimir Pavićević
Oliver Bunić

 

Vladimir Pavićević

Oliver Bunić

Vladimir Pavićević, Foto: Oliver Bunić

"Želeo sam da i na ovaj način sačuvam svedočanstvo o svom skupštinskom delanju i da čitaoca upoznam sa sistemom ideja, verovanja, vrednosti i mišljenja koji sam zastupao u svojoj najvažnijoj političkoj ulozi do sada – delanju kao narodnog poslanika", rekao je Pavićević.

U pogovoru knjige koji je napisao njegov kolega s beogradskog Fakulteta političkih nauka, profesor Ilija Vujačić, navodi se da Pavićević "umesto skrivajućih zapažanja, objavljuje razotkrivajuće govore, pokazujući spremnost da, bez dovijanja i naknadne pameti, ali i bez ulepšavanja ili ruženja, preuzme punu odgovornost za izgovoreno i učinjeno".

Pavićević je tako, "umesto da piše svoja naknadna zapažanja, što obično čine političari, pa onda dodatno prekrajaju, dopunjuju, doradjuju, ulepšavaju i opravdavaju ili krivotvore svoju biografiju, odlučio nešto (drugo) što pokazuje njegov politički profil", naveo je Vujačić.

Knjiga će u knjižarama biti od 22. maja.

Pavićević je bio poslanik Nove stranke, čiji je lider Zoran Živković, i najaktivniji poslanik u parlamentu.

Pavićević, ;docent na Fakultetu političkih nauka, na izborimaa aprila prošle godine nije uspeo da ponovo udje u parlament, te je podneo ostavku na sve funckije u stranci jer, kako je tada naveo, nije ostvaren ni jedan postavljeni cilj, a ubrzo potom je stranku i napustio.

Komentari (5)

Bože što sam ja pametan,lep,rečit....

26.04.2017 16:44

Čovek se očito divi sam sebi, samo ne znam koga zanima šta je on palamudio u Skupštini.

Ujka Vasa

26.04.2017 16:53

Koji Car!Normalno da nema prolaz kod većine ovih primitivaca i seljobera!

Mimi

26.04.2017 17:00

Bas me raduje da jedan akademski gradjanin ostavi trag dešavanja u Skupštini

Jeja

26.04.2017 17:25

Nedostajete Skupštini i ovom narodu. Jedini poslanik koga smo redovno slušali.

baradja

28.04.2017 10:19

Jel to onaj cirkuzant,sa amandmanima "briše se",,, Sramotu svoju da opiše,normalan bi se stidio,a eto budala se ponosi...Teško nama sa ovakvim akademcima kako u opoziciji,tako i u vlasti...