Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Vučić je rekao da neće to učiniti pre 3. ili 4. marta, jer bi neko mogao da kaže da je to na njegov rođendan.

A za 4. bi rekli da je rođendan Crvene Zvezde i dan kada je umro Staljin.

"Moram da sednem da vidim kad se vraćam iz Vašingtona", precizirao je za tv Prva.

Vučić je komentarisao i snimak Boška Obradovića, lidera Dveri, u kome se iskazuju rasistički stavovi prema migrantima koji su trenutno u Srbiji, Vučić je jasno poručio da Srbija nikada nije bila fašistička zemlja.

- Prestanite sa takvim glupostima đubradi fašistička, sa tim prelivanjem čaša i ostalim budalaštinama - rekao je on, pa zatim pojasnio da je SNS mora ostvariti najmanje 48.2 odsto na izborima.

- Jednog poslanika da imaju drugi više nego što imamo mi, tog trenutka bi mi došao zahtev na sto - premijer mora da bude taj i taj. Srbiju bi uništili za šest meseci, onom brzinom kojom su to radili 2008. i ranije.

On je naglasio da je SNS teško srušiti po pitanju korupcije, ali je pojasnio da postoje funkcioneri, pogotovo na lokalu, koji su ogrezli u prljave poslove.

- Zato ih i hapsimo, i borićemo se protiv takvih stvari svim sredstvima - rekao je predsednik.

Vučić je naveo da ga najviše brine nemotivisanost građana po pitanju izlaska na izbore, i da će se baš zato boriti za svaki glas.

- Preduzeo sam najteže mere fiskalne konsolidacije. Ja neću da se izvlačim i da lažem ljude. Ne mogu da pričam bajke, posebno što te stvari znam bolje od svih ostalih. Dnevno dobijam po 300 stranica dokumenata koje moram da pročitam i potpišem, i ljudi moraju da znaju da su to odlučujući izbori, od najvišeg značaja za našu zemlju. Zato je bilo pokušaja sa strane da udare na Srbiju, pa su govorili da je demokratija u Srbiji tobože mlada i ugrožena.

Predsednik je zatim prokomentarisao i propagandni film "Vladalac", u kom se tri sata bave upravo njime.

- Pomenut sam čak 442 puta u njemu za tri sata. Oni su napisali da sam besprizoran, bahat, radioaktivan, osion, nesiguran, netolerantan, agresivan, banalan, destruktivan, autokrata, lažov, šizofreničar... To na najbolji način pokazuje koliko danas imamo više demokratije nego u njihovo vreme. Suština je ono što su prećutali, a to je ko stoji iza ovog filma. A stoje tri moćna tajkuna, koji žele da kontrolišu našu zemlju. Reč je o Šolaku, Đilasu i Miškoviću. Tajkunska banda bi da se vrati na vlast, ali ja im to neću dozvoliti - rekao je Vučić.