Utisak nedelje
Printscreen
Utisak nedelje

Printscreen

Utisak nedelje, Foto: Printscreen

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, i Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, žestoko su se posvađali tokom reklamnog bloka u Utisku nedelje!

Potpuni haos nastao je u pauzi emisije, kada je Šapić, kako je rekao, iritiran neistinama koje je Jeremić izneo, osuo paljbu po predsedniku Narodne stranke. Sukobu je prethodio deo emisije u kojem se govorilo o protestima.

- Moje mišljenje je da vas ćutanje i distanca ne mogu ostaviti s ove strane etičkog kriterijuma kojem ja pripadam… Strateško opredeljenje svih koji žele promene je podrška nastavku protesta - rekao je Jeremić.

Na to je Šapić odgovorio da ne razume šta je neetički i nemoralno u njegovom delovanju i zašto mu zameraju što neke stvari nije nikad radio, baš oni koji su ih upravo radili.

Utisak nedelje

Printscreen

Utisak nedelje, Foto: Printscreen

- Na način na koji je dobar deo Saveza za Srbiju govorio o SNS, o Aleksandru Vučiću, o načinu na koji su s njim sarađivali ili na koji su jedni o drugima govorili, ja nikada nisam. Godine 2016. kada sam išao na beogradske izbore, Vuk Jeremić se nije bavio politikom, bio je u Ujedinjenim nacijama. Dragan Đilas se bavio košarkom, Saša Janković je bio zaštitnik građana. Ja sam izašao sam na NBG izbore, pobedio i nisam bio ljut ni na koga što me nije podržao. Godine 2018. u beogradskoj kampanji nije bilo ništa manje napada na mene nego na Jeremića, Đilasa ili Jankovića, a uz to me je napadao i Saša Radulović - rekao je Šapić i naglasio da je tada u prestonici imao najbolji rejting, ali da tada niko nije rekao "hajde da se udružimo oko najjačeg", nego su govorili "ajmo da se udružimo, ali oko mene, a ako nećeš sa mnom, nisi opozicija".

Pročitajte još:

Jeremić revoltiran pomenom njegove kampanje za generalnog sekretara UN rekao je da nije u tom trenutku kao kandidat mogao da napada vlast i potom uzvratio Šapiću ličnom uvredom.

- Setite se Olimpijade u Pekingu 2008. godine kada ste dobili batine od saigrača jer ste bili slično bezobrazni kao danas. O tome niste hteli da pričate dok se takmičenje nije završilo - rekao je Jeremić i šokirao Šapića koji mu je rekao da je "masno slagao i da treba da ga bude sram".

- To je teška neistina. Postoji snimak konferencije na kojoj su svi mediji bili prisutni, pa lepo pogledajte. Masno ste sve slagali - rekao je Šapić i dodao:

- A što se 2016. godine tiče, mi smo morali i tada ovde da živimo, nismo mogli da tražimo tajm-aut dok vi rešavate vaše stvari oko UN - zaključio je on.

Nakon ovog dela emisije usledio je reklamni blok u kojem je, prema saznanjima "Blica", došlo do žestokog okršaja. Šapić se prvi obratio Jeremiću pitanjem: "Šta ti znaš šta se dogodilo u Pekingu, kako te nije sramota da lažeš na televiziji? Sve što je tamo bilo, razjašnjeno je posle pet dana", rekao je Šapić, a izrevoltiran Jeremićevom opaskom da ga je saigrač prebio pošto je bio bezobrazan, Šapić ga je upitao: "A pošto sam sad i ovde, kako kažeš, bezobrazan, sad ćeš ti da me biješ".

- Neću, ja se ne bijem.

- Pa jesi li poveo onda nekoga da me bije kad me tako upozoravaš?

Autorki emisije, trećoj gošći, ali i kamermanima bilo je nerprijatno sve vreme tokom pauze.

Utisak nedelje

Printscreen

Utisak nedelje, Foto: Printscreen