SVE JE PREDVIDEO Ispunjava se Vučićevo proročanstvo: Objavljeni dramatični podaci, Hrvati sada žale što nisu slušali našeg predsednika

Pad hrvatskog bruto domaćeg proizvoda za prošlu godinu iznosi vrtoglavih 8,4 odsto, objavio je državni zavod za statitstiku

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Ovo je treće tromesečje zaredom kako je hrvatska ekonomija posrće usled restriktivnih mera zbog borbe protiv korona virusa.

Dosad, najveći pad ekonomije kod komšija zabeležen je na početku globalne ekonomske krize 2009. godine i on je iznosio 7,3 odsto.

VUČIĆ PREDVIDEO OVAKAV SCENARIO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom proteklog perioda često naglašavao da se Srbija veoma uspešno bori sa ekonomskom krizom izazvanom koronom, za razliku od ostalih zemalja regiona koje su izazove i opasnosti olako shvatili.

- Srbija će pre kraja sledeće godine preteći Hrvatsku po ukupnoj stopi bruto-domaćeg proizvoda (BDP) i ona nikada više neće biti ispred nas - rekao je predsednik Srbije gostujući u emisiji "Hit Tvit" na televiziji "Pink" 12. jula 2020. godine.

Vučić je tada takođe naveo kako se protiv njega u Hrvatskoj vodi kampanja “žešće i jače nego ikada” i više puta ponovio da će Srbija biti uspešnija u ekonomiji od Hrvatske i po rastu BDP-a.

- Panika ih je uhvatila, a da sam na njihovom mjestu – i mene bi, zato što će ih Srbija do kraja sljedeće godine preteći po ukupnoj stopi BDP-a i nikada više neće biti ispred nas, nikada više - rekao je svoje proročke reči predsednik Srbije.

Prema poslednjim procenama ekonomskih kretanja, Srbiju ove godine očekuje rast bruto domaćeg proizvoda u visini od 5 do 6 odsto, dok Narodna banka Srbije predviđa da će se naša zemlja vratiti na pretkrizni nivo u drugom tromesečju ove godine.

Sa druge strane, procene za Hrvatsku su znatno pesimističnije. Iako Hrvatska narodna banka iznosi vrlo obećavajuće procene o rastu ekonomije od 6,2 odsto, to ipak neće biti dovoljno da se dostigne nivo dohotka od pre korona ekonomske krize.

Povezane vesti

 • Korisnik: vuk
  26/02/2021 - 12:01
  Predsedniče, molim Vas, bavite se domaćom problematikom, puno ima problema, hrvatska nas ne smije interesovati, njihov problem, uopšte, AJDE DA GLEDAMO SVOJA POSLA. Nećemo li im DATI još koji milion Eura?!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi