IZNEO SVE CRNO NA BELO! Isklučeni član DS-a, Nenad Borović OTKRIO unutarstranačke kombinacije kojima je Đilas uništio stranku (VIDEO)

Nenad Borović, poslanik DS u Skupštini Vojvodine kojeg su isključili iz DS-a govori o tome kako je Dragan Đilas zaradio novac na grbači DS-a. Gostovao je u emisiji "Politbiro" na RTV, dana 5. jula. Jedan deo njegove izjave i razgovor sa voditeljem emisije prenosimo u celosti.

Nenad Borović, isključeni član DS-a
Nenad Borović, isključeni član DS-a, Foto: Alo

- Da Vam kažem ovo, ja sam kao član glavnog odbora kada se donosila odluka na Glavnom odboru jedan od jedanaest ili dvanaest, bio protiv i čak sam rekao zašto sam protiv. Ne mogu da budem za nešto u čemu će glavnu reč da vodi Dragan Đilas ili da se sledi politika Boška Obradovića. Kažem, pogotovu kada je u pitanju Dragan Đilas, jer je to čovek za vreme čijeg predsedavanja, za vreme čijeg mandata na čelu DS, smo dospeli u takvu finansijsku dubiozu iz koje već šest i po godina ne možemo da izađemo - kaže Borović.

Čekajte za to ste optužili Bojana Pajtića svojevremeno, a ne Dragana Đilasa, ako se ne varam?

- Svojevremeno je bilo izdato jedno takvo saopštenje, s tim što je najveći broj štetnih ugovora po DS potpisivan kada je Dragan Đilas predvodio DS - istakao je Borović.

- Samo jednim potezom pera, kada je potpisano kod notara, javnog beležnika, sačinjen je ugovor između Razvojne banke Vojvodine u stečaju i Dragana Đilasa po kome se otkupljuju potraživanja Razvojne banke prema DS u visini od 49 miliona koliko je stranka dugovala Razvojnoj banci u dinarima, a istog dana gospodin Điulas i tadašnji predsednik DS Bojan Pajtić potpisuju novi ugovor po kome se DS-u ponovo knjiži taj ugovor od 49 miliona, a gospodin Đilas ga otkupio za 38 miliona. Znači jednom transakcijom zaradi se 11 miliona dinara - izričit je Borović.

Dragan Đilas, Foto: Printscreen: Twitter

U GOSTIMA KOD PREDSEDNIKA Vučić uputio VELIKU PORUKU deci sa Kosova i Metohije, pa najavio posetu južnoj pokrajini! (VIDEO)

Kritikovali ste i nedavno ste gospodina Lutovca optužili da je izdao principe DS?

- Naravno, mislim da je upravo to izdaja principa DS.

To je samo kulminacija i bojkot i naravno mere koje će povući DS, to je kap koja je prelila čašu?

- To je neposredni povod, a inače ono što sam ja zastupao kao član radnog tela koje se inače bavilo ispitivanjem svih loših ugovora i načina trošenja sredstava DS od 2017. godine kada smo taj izveštaj završili insistirao sam na tome da svi oni koji su uključeni u taj način pljačkanja sredstava DS budu na neki način sankcionisani.

- Dakle ako je to samo za stranačke sankcije, ali mislim da je tu bilo mnogo više elemenata. Međutim, vi kada ukažete na to, vi ste neko ko krši stranačku disciplinu, vi ste neko ko šteti ugledu stranke, a oni koji su nas upropastili što finansijski, što politički, oni su ugledni članovi, poželjni koalicioni partneri, a Borović da bude isključen. Nema problema, neka budem isključen, ali ono što je tačno, to stoji u tom izveštaju i ja sam spreman kad god bude trebalo da branim taj stav - izričit je Borović.

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo!/Vladimir Marković

SKANDALOZNA IZJAVA ĐILASA! "Kada me građani pitaju kada mogu da dođu, ja im kažem NIKAD"

- Insistirao sam da se o tome govori na glavnom odboru kao najvišem stranačkom telu. Nikada nije bilo razumevanja. Mislio sam da će dolaskom novog rukovodstva nešto da se promeni. Zbog toga nisam ni hteo da izlazim u javnost sa tim. Smatrao sam da to treba da rešimo prvo kod svoje kuće.

ĐILAS U AFERI - KUPOPRODAJA SEKUNDI! Stefanović otkrio detalje TEŠKE KORUPCIJE u kojoj je nekadašnji gradonačelnik Beograda ispumpavao novac građanima Srbije! (VIDEO)

Jeste Vi glasali za Lutovca?

Jesam, jer sam mislio da ćemo upravo izborom novog rukovodstva, pre svega kada su u pitanju finansije dovesti sve na čistac i da ćemo najzad sve one koji su bili uključeni u takva nepočinstva prema DS sankcionisati. Međutim, od svega toga nije bilo ništa i naravno da sada kada stavite i ovaj deo da ne prisustvujem sednicama, nekome je samo dobro došlo da se reši nekoga ko je insistirao na tome da svi oni koji su uprljali ruke za to i odgovaraju - zaključio je Borović.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi