MINISTRI JUČE URANILI NA PRVU SEDNICU VLADE SRBIJE Irena stigla prva, Novica se manekenisao!

Ako se po jutru dan poznaje, Irena Vujović, nova ministarka ekologije, pretenduje da postane najvrednija članica Vlade Srbije jer je juče prva stigla u Nemanjinu 11 na prvu sednicu nove vlade, što je zabeležio i naš foto-reporter.

Irena Vujović
Irena Vujović, Foto: Alo / M. Jošida

Odmah za njom, na posao je pristigla i „žena zmaj“ Anđelka Atanasković, a za njom je u zgradu Vlade Srbije ušla i Gordana Čomić, čiji je ulazak u Vladu za mnoge bilo veliko iznenađenje.

Anđelka Atanasković
Anđelka Atanasković, Foto: Masonori Jošida

Članovi Vlade su ubrzano pristizali, ali samo se jedan zaustavio da se fotografiše ispred zgrade Vlade i ovekoveči trenutak kada je postao ministar. 

Bio je to Novica Tončev, potpredsednik SPS-a, koji će biti ministar bez portfelja, a za prvi dan na novom poslu pažljivo se spremao, pa je svoj stajling upotpunio crvenim maramčetom koje mu je virilo iz džepa sakoa. Kada su ga saradnici slikali socijalistu i on ušao u salu, sednica je mogla da počne.

Novica Tončev
Novica Tončev, Foto: Alo / M. Jošida

Najveseliji ministar, ako je suditi po jučerašnjim fotografijama, bio je opet funkcioner SPS-a. Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nije skidao osmeh sa lica dok je razgovarao s Anom Brnabić, njegovom šeficom i novom-starom premijerkom, što govori o tome da je zadovoljan novom funkcijom. 

Inače, za generalnog sekretara Vlade postavljen je Novak Nedić. Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade povučeni su iz skupštinske procedure.

Članovi Vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima. Vlada Srbije je donela odluku da se redovne sednice održavaju četvrtkom u 13 časova. Srbija je u sredu uveče dobila novu vladu, za koju je glasalo 227 poslanika, protiv je bilo pet poslanika, a uzdržanih nije bilo.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi