Miloš Vučević
Promo/Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Promo/Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Promo/Grad Novi Sad

 

* Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je novopostavljenog ambasadora Republike Francuske Žan Luj Falkonija u Gradskoj kući

* On mu je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu i poželeo uspešan rad u Republici Srbiji

* Ambasador Falkoni se zahvalio na prijemu

Ambasador je naglasio da je veoma značajno za saradnju na svim nivoima to što su dve zemlje u povoljnim bilateralnim odnosima.

S tim u vezi, sagovornici su pomenuli nedavnu posetu predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona koji se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem u julu tekuće godine, kada je naglašena obostrana težnja da se radi na intenziviranju saradnje u oblastima bezbednosti i odbrane, evropskih integracija Srbije, ekonomske saradnje, kulturne razmene i frankofonije.

Pročitajte još:

Sastanku su prisustvovali i direktor Francuskog instituta i šef Odeljenja ambasade za kulturu i saradnju Manuel Buar, kao i rukovodilac ogranka Francuskog instituta u Novom Sadu Vladimir Marinković.

Oni su sa gradonačelnikom Vučevićem razgovarali na temu frankofonije i kulturne razmene, i čestitali Novom Sadu na prestižnoj tituli Evropska prestonica kulture 2021. godine. Izražena je obostrana težnja da se saradnja na polju kulture proširi i da se pripreme odgovarajući projekti vezani za 2021. godinu. 

"Prodao je kumstvo za šaku para, tako će prvom prilikom prevariti i velikog kuma Dragana Đilasa" (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 18.10.2019. 11:54 Negativni komentari na račun Ivanovića. Ivan Ivanović, Foto: Alo!/ Masanori Jošida Na društvenoj mreži Tviter, danas se oglasio Damir Handanović po pitanju prevara kojim je sklon Ivan Ivanović. SVI ĆUTALI DOK JE TRAJAO NJEN GOVOR! Visoka predstavnica EU ovim rečima zagrmela u Beogradu!

Na sastanku je zaključeno da će se dobri i plodotvorni odnosi Ambasade Francuske i Novog Sada nastaviti.

BONUS VIDEO: Protest građana Šapca protiv Nebojše Zelenovića