Palilulska pijaca
Grad Beograd
Palilulska pijaca

Grad Beograd

Palilulska pijaca, Foto: Grad Beograd

Prema Vesićevim rečima, Palilulska pijaca sada predstavlja koncept po kome će se pratiti izgled svih ostalih pijaca u gradu.

- Da bi izdržale koncept supermarketa, pijace moraju da imaju ponudu koja je veća od prodaje voća i povrća, a upravo ovde sve to imamo - rekao je Vesić.

Izgled pijace, koja je otvorena skoro dve godine od početka radova, pobedio je na konkursu održanom pre četiri godine, istakao je Vesić i dodao da je za njega zadužen mladi arhitektonski tim iz Beograda, koji je radio po uzoru na tržnicu u Barseloni.

- Ovaj projekat je bio potreban gradu i ovo je evropski Beograd - poručio je Vesić i dodao da se očekuje rekonstrukcija i Kalenić, Bajlonijeve i Vidikovačke pijace.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić poručio je da se Beograd menja na bolje i da građani mogu da osete te promene.

- Ovo je za mene istorijski dan. Od rugla koji je postojao, danas imate jednu od najmodernijih pijaca u ovom delu Evrope, koja čini krunu mog mandata - istakao je Jovičić.

Novootvoreni objekat se prostire na 12.689 kvadrata, a investicija je koštala oko 1,5 milijardi dinara. Palilulska pijaca se prostire na četiri nivoa, dok parking obuhvata dva nivoa sa 80 parking mesta.

Na pijaci ima 50 tezgi za voće i povrće, 36 rashladnih vitrina, 72 modularnih objekata za prodaju mešovite robe. U njenom sklopu nalazi se i veliki supermarket, a prvenstvo kupovine zakupa imali su nekadašnji zakupci.

Od novembra 2017. godine njihovo radno mesto bio je plato ispred Pete beogradske gimnazije.

Svečanom otvaranju Palilulske pijace prisustvovali su i direktor JKP "Gradske pijace" Bojan Bajagić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, kao i brojni posetioci.

Palilulska pijaca će imati radno vreme od sedam do 21 čas, a 31. decembra radiće do 18 sati. Zatvorena će biti 1. i 2. januara.