Marijan Rističević
Alo!/Marko Đoković
Marijan Rističević

Alo!/Marko Đoković

Marijan Rističević, Foto: Alo!/Marko Đoković

 

Kao i svi građani Srbije, i političari ovih dana muke muče se visokim temperaturama i čine sve da bi se rashladili. 

Marijan Rističević

Alo!/Marko Đoković

 

Činjenica da dobar deo dana moraju da nose košulje, kravate i odela većini njih najteže pada ovih dana. Neki kažu da ih ubija klima više nego sunce, a ima i onih koji posle napornog dana uskaču u gumeni bazen na naduvavanje... Otkrivajući nam svoje taktike za borbu protiv vrućine, potrudili su se i da podele pokoji koristan savet sugrađanima.

Vojislav Šešelj

Alo!/Vladimir Marković

Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković

 

Šešelj: Samo debela ’ladovina

- Svima savetujem da se uhvate debele hladovine, kao što sam ja uradio. Povukao sam se iz normalnog života, sedim u hladu, pišem knjigu o Srebrenici i ne planiram skoro da se pomaljam na sunce. Koristim i bazen, koji imam u dvorištu, ali ipak sam više u delu gde je hladovina. Pijem dosta vode, jedem sezonsko voće, počeo sam s jagodama, prešao na trešnje, a sada sam na kajsijama. Uzmem poneku breskvu, a juče sam probao i prvu dinju.

Marijan Rističević

Alo!/Dejan Briza

Marijan Rističević, Foto: Alo!/Dejan Briza

 

Rističević: Ko prođe njivu...

- U Skupštini smo konstantno ovih dana, pa zbog košulje, kravate, odela, nije nam baš prijatno. Uvek nosim vodu sa sobom, stalno nosim i kačket, što savetujem i građanima kad god su napolju. Obavezno kačket! Ali vrućina na njivi je nešto posebno, ko to prođe, onda mu nikad više nije vruće.

 

Zoran Živković

Alo!/Masanori Josida

A mene rad na njivi sačeka svakog dana popodne kad se vratim iz Skupštine. Imao sam neki plastični bazen dimenzija šest puta četiri metra, koji sam jeftino kupio. Kada se završila sezona kupanja prošle godine, spakovao sam ga u kutiju u kojoj je došao, ali mi ga neko ukrao i ostale su mi samo merdevine. Sad više nema osvežavanja u bazenu.

Vladimir Đukanović

Dejan Briza/Alo

Vladimir Đukanović, Foto: Dejan Briza/Alo

 

Đukanović: Volim da šetam na +40!

- Ja vrućine odlično podnosim! Obožavam kada je ovako toplo i uživam da šetam na 40 stepeni po suncu. Tada mi treba samo što više vode i što više razgovora s ljudima. Zaista ne volim kišu i sneg, a što je napolju toplije, meni je bolje. Trudim se ni klimu da ne uključujem. I građanima poručujem: „Ko se sunca krije, bolje da ga nije“.

Aleksandar Vulin

Tanjug/Jovo Mamula

Aleksandar Vulin, Foto: Tanjug/Jovo Mamula

 

Vulin: Najbolje je s vojskom

- Našli ste me na obeležavanju dana 63. padobranske brigade na vrhu Stare planine. Ja bolji način za rashlađivanje ne znam.

Vjerica Radeta

Printscreen

Vjerica Radeta, Foto: Printscreen

 

Radeta: Bez kukanja!

- Leto je i normalno je i da je toplo. Ove vrućine su nešto teže zbog velike vlažnosti, ali gde treba da idem, ja idem, šta treba da radim, ja radim. Pijem dosta vode i ne razmišljam o vrućini. Čini mi se da je tako najbolje. Ne opterećivati se i onda je nekako lakše. Besmisleno je zimi kukati na hladnoću, a leti na vrućinu.

PROČITAJTE JOŠ: