Imamo najbolji tim koji ispunjava sve obećano

D. Ramadani | vesti 2020-06-15 17:58:28 2020-06-15 17:58:28

- Zna se ko bira tim i ko procenjuje spremnost svih nas, to je Aleksandar Vučić - poručio je za „Alo!“ Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i prvi na listi SNS-a, odgovarajući na pitanje da li je spreman da nakon izbora vodi Vladu Srbije.

Alo!/Vladimir Marković

- Mislim da je svaka priča o toj temi preuranjena. Mnogo je još posla pred nama, a za mene je jedino važno da pružim svoj maksimum do poslednjeg minuta kampanje kako bi Vučićeva lista osvojila 50 odsto plus jedan glas i tako bila u prilici da realizuje program SRBIJA 2025. Sa tim programom će premijeru biti mnogo lakše da vodi Srbiju napred. SNS ima najbolji tim sa Vučićem na čelu, tim koji ispunjava svoja obećanja, koji jedini može obezbediti napredak zemlje i da do 2025. prosečna plata bude 900 evra, a penzija 440 evra.

Prvi ste na izbornoj listi SNS-a i sam Vučić je istakao da ima veliko poverenje u vas?

- Poverenje u poslu nije cilj sam po sebi. To se, po meni, stvori predanim i dobrim radom. To posebno važi kod predsednika. Koliko sam poverenja stekao, jedino on zna. Ono što ja znam je da mi je ukazana velika čast da budem prvi na listi SNS-a, ali i obaveza da izborni rezultati budu još bolji nego 2016. godine.

Kažu mediji da ste u prvi plan izbili ne zamerajući se nikome. Kako to komentarišete?

Buduća vlada mora biti stabilna

Plašite li se da bi vašim dolaskom na premijersko mesto i vaša porodica mogla da postane meta?

- Ne razmišljam o tome. Jedino što znam kao odgovoran političar, ali i kao suprug i otac, jeste da nam je zbog takvih agresivnih umova potrebno da i nova vlada bude stabilna i uspešna kao ova kako bi celo društvo imalo snage da konačno obriše taj talog blata sa političke scene Srbije.

Da li mislite da je pobeda SNS-a osigurana ili može da se dogodi iznenađenje?

Vučić je kazao da nije bio oduševljen spotom SPS-a „Iz keca u dvojku“, šta vi mislite?

- Složio bih se sa predsednikom Vučićem. Mi smo prema SPS-u oduvek bili iskreni i predvidivi partneri, pružili smo ruku i dali mnogo, iako smo oduvek mogli sami da formiramo vladu. Igramo prema svima pošteno i to najbolje pokazuje ko smo i šta smo u SNS-u, a drugi kako hoće, ali da znaju - ne i dokle hoće.

Prema istraživanjima, šest lista će preći cenzus, koja bi od tih lista mogla da zameni SPS na mestu koalicionog partnera SNS-a?

Jedan deo opozicije bojkotuje izbore...

- Mislite jedan delić opozicije? Ne znam kako bih preciznije opisao trenutnu veličinu onih preostalih koji su za bojkot. Kao neko ko je u politici 20 godina, mogu vam reći da je bojkot poslednja stvar koju treba da preduzmete, i to tek onda kada ste iscrpeli sve moguće ideje, kada imate jasan program i rešenje za probleme građana i njihovu većinsku podršku, ali iz nekog razloga ne možete da ih sprovodite. Ovde je sve samo ne to, jer ovde programa i politike nema, a o podršci građana da i ne govorim.

PSG izlazi na birališta, kakve im šanse dajete?

Reagovali ste na napad na Danila Vučića. Ima li granica u borbi na političkoj sceni?

- To je svakako užasan i neverovatno nizak udarac. Granicu su apsolutno prešli i po standardima primitivnih društava, a kamoli jedne države u srcu Evrope. Nadam se da postoji šansa za spuštanje tenzije, jer od SNS-a nikada niste mogli da čujete ili vidite napade na decu opozicionara.

 

BONUS VIDEO: 21. juna izađite i glasajte za našu decu

 

 

Expand player
Pogledajte više