Imaju samo dve teme - kasu i rušenje vlasti!

Tanjug | vesti 2018-01-28 20:09:18 2018-01-28 20:09:18

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je večeras da opozicija, pred izbore u Beogradu, ima samo dve teme - jedna je kasa, a druga kako da ruše predsednika i Vladu Srbije.

Alo!/Ana Paunković

Vučić je, u izjavi iz Istanbula, na konstataciju da je opozicija na predizbornom skupu danas najviše govorila o njegovom odlasku sa vlasti, upitao “o čemu bi drugo govorili”.

- Ne razumem da je neko mislio da će nešto drugo da bude program. Kao što sam se nasmejao na onih 15 tačaka. Drugačiji komentar ne možete da iznesete” - rekao je predsednik za "TV Pink".

Takvi su programi pisani 1991. i 1992. godine, naglasio je Vučić dodajući da su polupismeni i ne znače ništa.

- Razumeo sam da je jedina tema da oni postanu premijeri, da vladaju zemljom, jer grad Beograd njih nije interesovao. Imaju dve teme - jedna kasa, a drugo kako da sruše predsednika i vladu - istakao je Vučić.

On je ukazao da to nema veze sa zakonom naše zemlje, a ni sa realnošću.

Rekao je da ga ne pogađaju kritike opozicije dodajući da se raduje što Srbija napreduje.

- Zato se radujem uspehu u Kraljevu, što ću moći da odem pred Kraljevčane da posle nekih desetina fabrika koji su drugi uništili, oduzeli radna mesta, konačno bude otvorena nova fabrika. Grad će tako imati više novca u budžetu, moćiće da ulaže u škole, domove zdravlja, vrtiće, parkove za Kraljevčane. Zbog toga sam srećan i to su stavri koje mene zanimaju. Različite su nam stvari interesovanja. Neka ostane tako i u budućnosti” - rekao je predsednik.

Važni razgovori sa Bosnom i Hercegovinom

Vučić je, po dolasku u Istanbul, rekao da je veoma važno za Srbiju da razgovara o turskoj politici na Balkanu, o unapređenju naših prijateljskih odnosa i da vidimo šta je ono što očekuju u odnosima Srbije i BiH.

- Čuće se naši interesi, a čućemo i njihove, pa da vidimo možemo li da pravimo određene pomake infrastrukturne sa BiH ili ne, da li možemo da napravimo bilo kakve pomake po pitanju rešavanja pitanja granice između naše dve zemlje - objasnio je Vučić.

Upitan da komentariše izjavu Sonje Biserko koja je kazala da je Dejtonski sporazum omogućio stvaranje države u državi BiH, Vučić je kazao da ne bi bilo ozbiljno ako bi on kao predsednik komentarisao šta misli i govori gospođa Biserko.

- Ima pravo na svoj stav i niko joj to pravo nije uskratio niti će. Mi imamo svoju politiku koja znači poštovanja Dejtonskog sporzauma, integriteta BiH, ali i RS unutar BiH. Naša pozicija je tu čvrsta, jasna i nedvosmislena” - poručio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra će razgovarati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom i bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Expand player
Pogledajte više