Aleksandar Vučić
Tanjug
Velja Nevolja

ATA images

Velja Nevolja, Foto: ATA images

Internet portal KRIK, koji sebe predstavlja kao istraživački medij, služio je sa jedne strane kao megafon kriminalnog klana Veljka Belivuka, a sa druge kao instrument policijskih funkcionera koji su prisluškivali i pratili predsednika Srbije i njegovu porodicu. Sve ih je spojila samo jedna stvar, a to je želja da unište Aleksandra Vučića i preuzmu vlast u Srbiji, od koje bi napravili mafijaški raj.

Uhapšeni Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, čiji se kriminalni klan tereti za monstruozna ubistva, otmice, ucene i druga brojna stravična i protivzakonita dela, sudeći po izjavama Nenada Markovića, oca nestalog Strahinje Markovića iz Resnika, imao je poverenje u portal KRIK, medijsku organizaciju finansiranu uglavnom novcem iz inostranstva i izuzetno opoziciono nastrojenu.

Gostujući na Jutjub kanalu „Slavija info“, Marković je doslovce ispričao da ga je Belivuk nedavno lično kontaktirao i savetovao da pozove KRIK i ispriča im celu priču o nestanku sina Strahinje, iza kojeg verovatno stoji Veljina banda.

- Jedno veče, možda pre mesec dana, zazvonio mi je telefon, vidim nepoznat broj, javio sam se, predstavio mi se kao Veljko. Rekao je: „Dobro veče, šta radite?“, uzvratio sam: „Sedim kod kuće“, pitao je onda kako sam, odgovorio sam: „Nikako“. On mi je rekao: „Proverili smo sve živo, niko za Strahinju ništa ne zna“, onda sam ukapirao o kome se radi. Pitao me je: „Zašto ne objavite sve ovo u medije“, rekao sam mu: „Mi smo probali, ali niko neće da objavi“. On nas je uputio na KRIK. Supruga i ja smo se našli sa novinarkama, dali smo izjave, međutim ništa nije objavljeno, sve informacije smo dali kao i sada vama - ispričao je otac nestalog Strahinje, bacajući novo svetlo na prirodu odnosa i kontakata Belivuka sa navedenim portalom.

KRIK je, prema našim saznanjima iz bezbednosnih krugova, godinama održavao i veoma bliske odnose i sa visokim funkcionerima MUP-a, istim onima koji su od strane bivšeg načelnika UKP-a bili zaduženi za praćenje i prisluškivanje Danila Vučića, sina predsednika države. Oni su, tvrdi naš izvor, novinare KRIK-a obaveštavali kada bi se u Danilovoj blizini pojavila osoba koja bi Aleksandru Vučiću mogla doneti medijsku štetu, nakon čega bi novinari KRIK-a odmah dolazili da ga slikaju, a te fotografije potom plasirali ili na svoj portal ili na društvene mreže. Sve to se radilo sa ciljem diskreditacije i kriminalizacije šefa države.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“, za „Alo!“ kaže da je KRIK pokazao „da očigledno ima ljude u kriminalnom miljeu, baš zbog toga što uvek imaju informacije o detaljima unutrašnje organizacije mafijaških krugova“.

Mario Spasić

Privatna arhiva

Mario Spasić, Foto: Privatna arhiva

- Treba ispitati da li je KRIK glasilo mafije i da li se preko KRIK-a legalnim putem prenose mafijaške poruke onima o kojima se piše ili onima koji čitaju. Napominjem da mafija ima svoje pipke u svim društvenim i političkim sistemima, pa tako i u medijima, što dalje implicira potrebu da se i KRIK ispita u ovoj borbi protiv mafije, odnosno kako se finansira i da li se finansira prljavim ili krvavim novcem - zaključuje Spasić.

Igor Bečić, predsednik odbora za kontrolu službi bezbednosti, za naš list osvrnuo se najpre na to što se KRIK predstavlja kao nezavisni medij, a onda se zapitao zašto nisu objavili priču nesrećnih roditelja kada su je već imali.

Igor Bečić

Tanjug Sava Radovanović

Igor Bečić, Foto: Tanjug Sava Radovanović

- Kako su nezavisni, ako se finansiraju iz donacija? Imali su ekskluzivu i propustili su priliku da je objave. Pod pretpostavkom da je priča roditelja tačna, u šta ne sumnjam, postavlja se realno pitanje gde je veza i šta je veza Belivuka i KRIK-a? Zašto priča nije objavljena ranije, kada su došli do informacija? To vam je ista kuhinja kao i nastup profesora Vuletića, koji sada, kada su razotkrivene njegove veze sa Belivukom, pokušava kroz razne nezavisne medije da se opere, ne prezajući od uvlačenja bilo koga u svoju prljavu igru. Čini mi se da ćemo još dosta toga saznati o cenjenom profesoru - naveo je Bečić.

Orlić: Mafija i KRIK - čist sklad interesa!

- Nikoga ne čudi da okoreli kriminalci promovišu takozvane medije, koji se sa svoje strane njima zahvaljuju kampanjama protiv javnog objavljivanja dokaza o nedelima tih mafijaša i ubica. Da se oni koji Aleksandru Vučiću spremaju snajper pod ruku drže sa onima koji mu proganjaju porodicu i crtaju metu na čelo njegovoj deci - tu je reč o čistom skladu interesa. Iste su to „vrednosti“, ista strana u zlokobnom jurišu na Vučića i Srbiju - naveo je za „Alo!“ Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine i poslanik SNS-a .

Pročitajte još:

Komentari (7)

Gedza

10.03.2021 08:26

spisak... postoji...

Bvb

10.03.2021 11:37

Imaju jedan cilj ali nece im uspeti, narod zna ko radi u interesu svih gradjana a ko su kriminalci.

Nada

10.03.2021 11:42

Strašno, ovi ljudi su toliko bahati i bezobrazni, niko AV nije politički dorastao, pa pokušavaju an podmukao i bezobratzan način! Znaju oni da nemaju podršku naroda!

Sumadinac

10.03.2021 11:51

Srbiji je potrebna mirna Drzava bez lopova ,dilera i kriminalaca i zato presednice narod je uz tebe .

XXL

10.03.2021 12:21

Kako se priča preokreće da bi se udaljila od aktuelne vlasti ...

Mile Bambus

10.03.2021 13:53

Mogu da mu pljunu pod prozor. Ovo je sad ozbiljna drzava.

Slavica

10.03.2021 15:03

Konacno sam se probudio u zemlji koja se obračunava sa krimosima...