Ima zaraženih poslanika!

Skupština Srbije, kao najviše predstavničko telo, mora da funkcioniše i u ovim uslovima

Skupština Srbije
Skupština Srbije, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Među poslanicima ima obolelih od kovida-19, ali na sreću taj broj nije veliki i nismo do sada imali teže slučajeve obolevanja među poslanicima - izjavio je Ivica Dačić, predsednik parlamenta.

On je podsetio da u Skupštini važe epidemiološke mere kojih svi moraju da se pridržavaju, pre svega svi moraju nositi masku, dok su poslanici odvojeni zaštitnim staklom.

Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Tanjug

- Skupština Srbije, kao najviše predstavničko telo, mora da funkcioniše i u ovim uslovima. Mi, nažalost, nemamo mogućnost da se, kao i ovaj forum, organizujemo putem raznih onlajn platformi - rekao je Dačić na Beogradskom ekonomskom forumu.

Po pitanju vakcinacije i upitan da li će tražiti od poslanika da se vakcinišu da bi nastavili nesmetano da rade u Skupštini, on je kazao da će se on vakcinisati kada naše akreditaciono telo da zeleno svetlo, ali da to ne može da traži od poslanika.

- Ne mogu da tražim od poslanika nešto što nije u mojoj nadležnosti. Oni će sami kao odgovorni ljudi donositi odluku o tome i nadam se da će većina građana imati odgovoran odnos prema tome - rekao je Dačić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi