Boško Obradović
Alo.rs
Boško Obradović

Alo.rs

Boško Obradović, Foto: Alo.rs

Đilasov Boško Obradovića i njegovi malobrojni sledbenicu sinoć su pokušali da upadnu u Dom narodne Skupštine i pri tom pokušaju oskrnavili jedan od nacionalnih simbola Srbije.

Tim povodom, oglasila se Milica Đurđević.

- Nažalost, određene drugosrbijanske i antisuverenističke struje odavno su Bošku Obradoviću dodelile ulogu topovskog mesa za juriš na institucije i državu. Tako je on za kratko vreme prešao put od Orašca do Majdana.

- Danas je najveći zagovornik tzv. makedonskog scenarija koji je tu zemlju prisilno uvukao u NATO, podelio je i obesmislio. To što je gospodin Obradović svesno promenio svoja uverenja ili nesvesno pristao da bude instrument u rukama onih koji žele destabilizaciju Srbije, je njegov lični i politički izbor.

- On ima prava da bude oružje određenih centara moći, ali ne može u tu službu stavljati srpsku zastavu za koju su naši dedovi davali živote. Skrnavljenje državnih simbola je nedopustivo i u najmanju ruku treba da se zapita na koji način svojim aktivnostima doprinosi društvu i kakva je poruka koju šalje - okrenuti Srbe na Srbe, otvoriti front na sred Srbije, a institucije naše zemlje označiti kao neprijateljske bunkere. Metodologija rada u pripremi obojenih revolucija i državnih prevrata koristi formulu - kada imate malo ljudi, pravite veliki haos.

- To nije lice srpske opozicije, to je pokušaj reprize petog oktobra, filma sa tužnim krajem koji smo već gledali. Zavetnici će se boriti argumentima i nacionalno odgovornim pristupom.